Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon Coolpix B500 vagy B600?...

Nikon Coolpix B500 vagy B600? (csak hobbi célra)

Figyelt kérdés
2019. jún. 9. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Fölösleges kihangsúlyozni, hogy hobbi célra, mivel mindkét gép a kommersz kategóriából jön , ezért nem is lehet őket másra használni mint szórakozásra, vagy oda adni a gyerekeknek, hadd játszanak vele(velük).
2019. jún. 9. 14:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont az ilyen válaszok elkerülése miatt írtam ezt mellé, de ha valami építő jellegű válaszod is van, hogy ebben az árkategóriában még milyen gépek jöhetnek szóba azt megköszönöm.
2019. jún. 9. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem mind a két gépet. Igazából a B600 amennyivel drágább annyival nem tud többet. A szenzor mérete mindkettőben ugyanaz, a fényereje a B500-nak hajszálnyira jobb. Sőt a B500-asnak 22-ről indul a nagylátószöge, a B600-asnak 24-ről.

Ahogy látom a zoomtartományon kívül 40x vs 60x nem sokkal tud többet a B600, és azért elég sokkal drágább. Én ha e kettő közül kellene választani a B500-al beérném.

A NAGY KÜLÖNBSÉG a kettő között, ha hihetünk a leírásoknak:

a B500-as nimh ceruzaakkukkal megy, a B600-as Liion akkuval. NA ez az a pont, amin függhet a döntésed. A nimh ceruzaakkuk töltése lassabb, minimum még két szett kell belőle, viszont vészhelyzetben bármelyik boltban kapsz tartós elemet, amivel szintén tudod üzemeltetni.

A liion akku töltése egyszerűbb, nem kell memória effektustól tartani, tehát rátölthetsz, ha lemerül, csak a hasonló tartalék (külön vásárolt) akkuval megy, tehát ebből is több kell.

Tehát ár-értékben nem ér annyival többet a B600, mint amennyivel több, viszont az akkuja annak könnyebben-gyorsabban-kevés odafigyeléssel kezelhető (nihm ceruza akkuk esetében a kisütés, lemerítés, teljes, megszakítás nélküli töltés fontos, míg a liion-nál bármikor rátölthetsz)

remélem tudtam segíteni valamennyit. :)

2019. jún. 9. 14:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget:)
2019. jún. 9. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezekről a kommersz gépekről mindig az a vicc jut az eszembe , amikor a cigánytól kérdezik, hogy - Hallom, megnősültél, na és milyen az asszony az ágyban?

-Hát, van aki dicséri!

Végül is bizonyos fórumokon, árukeresőn...stb ezeket a gépeket is dicsérik sokan.

2019. jún. 11. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:

De a lényeg. Nem géppel van baj, hanem a szenzor méretével. Négy évig használtam egy kommersz Canon gépet. Visszanézve a képeket egy borzalom. Homályos majsz az egész. Alig van értékelhető, éles kép.

A fényképezés az 1"-os szenzornál kezdődik.

Igaz, hogy akkor el kell felejteni az 60X-os zoomot, de legalább éles képeket tudsz készíteni a családtagokról, és ez a nem mindegy.

Ha más nem, akkor egy használt 1"-os gép is többet ér mint egy csilli villi 1/2.3"-as kommersz.

2019. jún. 11. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez nettó hülyeség! Én több gépet is használok, köztük egy Canon PowerShot SX220 HS-t. 1/2,3-as szenzor van benne és semmi gond a képminőséggel! 10x15 nyomatokhoz bőven elég! Azért, mert te sznob vagy, attól még nagyon sok használható kis szenzoros gép van a piacon! Fals információkat adsz a válaszodban, ugyanis általánosítasz. Egy Rollei biztosan elmosott képet ad, de azért nem minden kompakt, vagy bridge használhatatlan. Pl. S6500fs fuji-m van, már megjelenése idején alázott nem egy türköset és mind a mai napig megállja a helyét! (ok 1,7-es szenzora van, de igazából a képfeldolgzó algoritmuson nagyon sok múlik!)
2019. jún. 12. 05:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem szokásom papírképeket nyomtatgatni, így az alapján mondok véleményt amit a monitoromon látok.

Most mellé lőttél, mivel pontosan nem én vagyok sznob az FZ1000-esemmel, mivel pontosan ezt a gépet tekintik alsó ligásnak a milcesek és a "déjeseleresek".

2019. jún. 12. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!