Szerintetek mennyire éri meg egy fotó nyomtató megvásárlása?
50db fénykép 10x15 méretben profi minőségben 2500forint. 100db kép 3900ft 200felett 22ft/db
Szerinted mennyire éri meg megvedd a gépet és évi 100? képet nyomtatni?
Semennyire. A gép drága a tinta beszárad. Az ofotértos gép meg fotópapirral dolgozik és előhívja a képeket profi minőségben.
nyomatatót venni akkor éri meg, ha sokat nyomtatsz és azonnal, ott helyben kellenek a nyomatok, nincs időd megvárni, hogy elvidd valahova kinyomtatni, vagy olyasmit akarsz nyomtatni, amit biztosítani akarsz, hogy nem kerül ki a kezedből, idegenek elé (személyes dolgok, házi erotikus képek, üzleti titkok, stb).
még egy cégnek sem biztos, hogy megéri nyomtatót tartani, ha nincs szükségük sok nyomtatásra (nekem 10 éve van vállalkozásom és sosem volt szükségem nyomtatóra). persze a legtöbb cégnek azért szüksége lehet rá - viszont nekik is inkább a költséghatékony fenntartású lézer éri meg, nem a fotó minőségű tintasugaras nyomtató...
Nekem egy külső tartállyal ellátott Canon Pixma MX495 nyomtatóm van, UV álló tintát használok hozzá. ( 4x100 ml 4500 ft ) Nagyon szépen nyomtat fényképeket, de azt vettem észre hogy a szinek erőssége a papírtól is függ, pl ebayről rendelt papíron halványabbak a szinek mint amit az auchanból vettem. Az UV állóságról még nem nagyon tudok mit mondani, február 12.-én nyomtattam vele fényképet először ami azóta folyamatosan az ablakban van és napkeltétől napnyugtáig süti a nap. Eddig semmi halványulást, színtorzulást nem vettem észre.
Ugyanakkor mától minden nap száraz időben kicsukom az ablak és a szúnyogháló közé hogy nyáron az erős napsütés is érje, kíváncsi leszek az eredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!