Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek mennyire éri meg...

Szerintetek mennyire éri meg egy fotó nyomtató megvásárlása?

Figyelt kérdés
Értem itt ez alatt magát az árát és a fenntarthatóságát szemben rendom üzlettel, ahol előhívathatom a képeimet.

2019. jún. 4. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Egyáltalán nem. Jóval olcsóbb ha előhívatod.
2019. jún. 4. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:

50db fénykép 10x15 méretben profi minőségben 2500forint. 100db kép 3900ft 200felett 22ft/db

Szerinted mennyire éri meg megvedd a gépet és évi 100? képet nyomtatni?

Semennyire. A gép drága a tinta beszárad. Az ofotértos gép meg fotópapirral dolgozik és előhívja a képeket profi minőségben.

2019. jún. 4. 14:18
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:
28%
Ha mégis úgy döntesz, hogy veszel egyet, akkor olyat válassz, amiben fej a tintával együtt van, mert, ha beszárad a fej, akkor veszel bele új patront és kész egyúttal a fej is cserélve lesz. HP gépek ilyenek általában. Cska azért írom ezt, mert régen 3 nyomtatót dobtam ki a kukába ez miatt, mivel a fejcsere annyi lett volna, mint egy új nyomtató, utána HP-t vettem, ezek ilyen szempontból jobbak, viszont drágább a patron. Ha nagyobb képeket nyomtatsz úgy jobban megéri otthon szórakozni, de, a 10x15-ös képeket hivasd elő, sokkal jobban járaz.
2019. jún. 4. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
#1 és #2 én is erre jutottam, pedig az Epson gépeinek tudása hízelgő. De még számolni kell a tervezett elavulással is ám... Nem úgy van az csak hogy megveszed és használod az öröklétig.
2019. jún. 4. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

nyomatatót venni akkor éri meg, ha sokat nyomtatsz és azonnal, ott helyben kellenek a nyomatok, nincs időd megvárni, hogy elvidd valahova kinyomtatni, vagy olyasmit akarsz nyomtatni, amit biztosítani akarsz, hogy nem kerül ki a kezedből, idegenek elé (személyes dolgok, házi erotikus képek, üzleti titkok, stb).

még egy cégnek sem biztos, hogy megéri nyomtatót tartani, ha nincs szükségük sok nyomtatásra (nekem 10 éve van vállalkozásom és sosem volt szükségem nyomtatóra). persze a legtöbb cégnek azért szüksége lehet rá - viszont nekik is inkább a költséghatékony fenntartású lézer éri meg, nem a fotó minőségű tintasugaras nyomtató...

2019. jún. 5. 08:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Igazából nekem is leginkább a reklámja miatt volt hízelgő a gondolat meg azért, hogy ne nézzenek rám annyira csúnyán az üzletben amikor épp csak 10 képet szeretnék előhívatni.
2019. jún. 6. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól függ mekkora elvárásaid vannak a nyomatot illetően. Komoly fotólaborban színhelyes képeket tudnak nyomtatni, amit te ezekkel az otthoni kis nyomtatókkal nem tudsz megvalósítani. Ha csak az olcsóság a fontos, nem a kép minősége, akkor nagy mennyiségben nyomtatva egy tintatartályos megéri otthonra, csak azokat a képeket óvni kell az uv sugárzástól, mert vízbázisú tintát használnak. Patronos nyomtató sajnos sehogy sem éri meg, mert vicc amit elkérnek néhány ml tintáért...
2019. jún. 7. 23:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy külső tartállyal ellátott Canon Pixma MX495 nyomtatóm van, UV álló tintát használok hozzá. ( 4x100 ml 4500 ft ) Nagyon szépen nyomtat fényképeket, de azt vettem észre hogy a szinek erőssége a papírtól is függ, pl ebayről rendelt papíron halványabbak a szinek mint amit az auchanból vettem. Az UV állóságról még nem nagyon tudok mit mondani, február 12.-én nyomtattam vele fényképet először ami azóta folyamatosan az ablakban van és napkeltétől napnyugtáig süti a nap. Eddig semmi halványulást, színtorzulást nem vettem észre.

Ugyanakkor mától minden nap száraz időben kicsukom az ablak és a szúnyogháló közé hogy nyáron az erős napsütés is érje, kíváncsi leszek az eredményre.

2019. jún. 10. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!