Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fotó nyomtatáshoz egy 10x15-ös...

Fotó nyomtatáshoz egy 10x15-ös képhez kb. mennyi fekete festék kell szürkeárnyalatos nyomtatáshoz?

Figyelt kérdés
Pl. adott egy 18ml-es patron, ami adott lapnyi a4-re elég, de fotónyomtatáshoz mennyi festék kell, ha mondjuk harmad arányban van a fehér-szürke-fekete árnyalat? Vagy azt lehet tudni hogy egy ponthoz mennyi festéket fúj a fúvóka?

2016. okt. 11. 09:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Felbontás függő is
2016. okt. 11. 09:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Egész pontosan 3 mg.
2016. okt. 11. 10:18
 3/11 anonim ***** válasza:
#2 nem igaz, ne bolonditsd a kerdezot, 3.42mg kell!
2016. okt. 11. 10:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem mg, hanem micro gramm.

Gondold el, 3 mg esetén 1000 képpont elvinne 3 grammot.

Egy képre rámenne egy patron és elázna a papír.

A kérdezőnek.

Kezdj el full fekete képeket nyomtatni, és megszámolhatod mennyire elég mire kifogy. Így első kézből szerezhetsz pontos adatot.

2016. okt. 11. 10:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Igaz lehet, ha jól tud számolni, de a kérdésben az volt, hogy a kép legyen 10x15 ös ( persze ez nem, hogy cm, dm, m) És harmad részben legyen fehér, szürke, fekete. Azért tud kérdezni...és nem csak baromságot.
2016. okt. 11. 10:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok de ezekkel a válaszokkal sajnos nem tudok mit kezdeni. Az hogy 3 vagy 3.42 micro gramm, ez egy az nem milliliter, másik nem-e csak úgy írtátok?

Full fekete fotót nem fogok nyomtatni, meg pazarolni a festéket... nekem nem ér meg az 4ezer Ft-ot hogy szórakozzak a tesztelgetéssel. Tudom hogy meg szokott adva lenni, hogy egy fúvóka 1 pöttyre kb. mennyi milliliter festéket használ el, csak nem tudom hol keressem. Az alapján ki tudom számítani hogy 300dpi-ben (szerintem ff-re elég lehet kevesebb is) 10x15-ös képre mennyit fogyasztana.

2016. okt. 11. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Igen, meg szokott adva lenni, és leghobb barátod, Google kb 3 perc alatt meg is találja.

Csak a nyomtatód és a patronod típusa kell hozzá, amit velünk elfelejtettél megosztani.

Bár ne is tedd, mert googlezni mindenki tud, te is, ha csak fele annyi időt szántál volna a googlera, mint a kérdés megírására, már tudnád a választ.

2016. okt. 11. 11:01
 8/11 A kérdező kommentje:
Találtam egy olyat, hogy fúvókánként, 1.5-35 pikoliter között fúj ki, ez a legdurvább esetben 35 pikoliterrel számolva 238 teljesen fekete 10x15-ös nyomatot jelent, 18ml-es patronnal számolva. Akkor ez akár a háromszorosa is lehet, ami nekem valószerűtlen. 400db 3%-os fedésű a4-es lap kapacitást írnak ehhez a patronhoz a neten, és még az nem is 300dpi... na mindegy rejtély marad.
2016. okt. 11. 11:03
 9/11 anonim ***** válasza:
20 pikoliterrel számolj. Az a biztos.
2016. okt. 16. 12:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Azt viszont nem tudtam hogy fúvóka nincs olyan sok, szóval nem tudom hogy kell pixelenként számolni. Mindegy, tárgytalan, ennyit az internetről is hogy nincs értelmesen sehol leírva, idegen nyelvű oldalon sincs. Talán nem érdeke senkinek hogy tudjon számolni a tintával előre?...
2016. okt. 17. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!