Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mostani csúcsmobilok kamerája...

Mostani csúcsmobilok kamerája mennyire marad el még a belépő DSLR-ektől?

Figyelt kérdés
Átlag felhasználónak érdemes még venni egyáltalán fényképezőgépet? Szemmel látható a különbség mondjuk egy eos 4000d 18-55m objektívvel vs huawei p30 pro telefon között?
2019. jún. 3. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Sokkal szebb képeket csinál egy 150 ezres MILC, DSLR, nagyságrendekkel élesebbek a képek. Csúcstelefonok 4K videója is sokkal elmosottabb, mint egy jó fényképező 1080p-s videója. Viszont bőven verik a telefonok az 5-10 évvel ezelőtt még szupernek tartott bridge gépeket.
2019. jún. 3. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Átlag felhasználónak, aki általában lusta megtanulni a fotózás alapjait is, teljesen felesleges fényképezőgépet vennie, főleg DSLR-t, tehát tükröset.

A DSLR gép előnyeinek a kihasználásához legalább egy kicsit tanulni kellene, amit úgysem fog az átlag júzer, a hátrányait viszont azonnal érzi - magával kell külön cipelnie egy téglát a mindig nála lévő okostelefonnal szemben.

Az ilyen usereknél szokta a DSLR nagyon hamar a szekrényben porosodva végezni.

2019. jún. 3. 16:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Messze...

1. a kompakt gépekben is sokkal nagyobb érzékelőlapka van, hátmég egy tükörreflexes gépben... tehát ugyan azon technológiai szinten mobilnál több képpontot kell összesűríteni kevesebb helyre (főleg a pixelek háborújában), nem az a cél, hogy kevésbé legyen zajos a kép, színhűbb, stb... az másodlagos

2. fizika, amit nem lehet meghazudtolni, vagyis nem mindegy, hogy egy gombostűnyi helyen les ki egy ponton a kamera a világra, vagy pedig egy objektíven keresztül....

stbstb (van még sok más egyéb ok is, de azok már bonyolultabbak, hosszabbak... a kromatikus aberrációtól kezdve a fény útján a rekeszértéken-fókuszon-mélységélességen át, egészen a különféle egyebekig...)

2019. jún. 3. 16:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Szemmel létható különbség? Hogyne lenne! Ahogy írták, eleve nagyobb szenzor, objektív, több beállítási lehetőség, raw formátumban való fotózás stb. Csak ugye, ahogy írták, tanulgatni, gyakorolni kell. Záridő, rekesz érték, stb.
2019. jún. 3. 16:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a szakmai válaszokat! Igen, inkább költői volt a kérdés és abban is van valami, amit a 2. válaszoló mondott. Pl. ha én most vennék egyet 0! szabadidővel, nem hiszem, hogy sokra mennék vele, hiába vagyok fotók terén maximalista és szeretek ilyenekkel elmolyolni, ami érdekel...
2019. jún. 3. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Mennyire marad el?

Nagyon.

Átlag felhasználónak érdemes e venni DSLR-t?

Nem.

Közösségi portálokhoz, családi fotókra bőven elég a mobil.

2019. jún. 3. 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Dehogy elég a mobil, ha felteszem gépre a képeket és rakattintok a teljes méretre, akkor ne egy zajhalmazzal találjam már szembe magam, vagy ha zajos is tudjak valamit javítani rajta (raw). Mobillal készült képeket maximum a telefon kijelzőjén érdemes visszanézni.
2019. jún. 3. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Az átlag júzer kényelmes. Hát nem sokkal kényelmesebb egy " csúcs mobilt" hordozni egy zsebben , mint egy fényképezőt külön kis táskában? De!

Ezt a kényelem szeretetet használják ki a mobil gyártó cégek és ígérnek fűt fát a csúcs képességekről , csak hogy vegyed meg a csoda kütyüket.

Sajnos a csoda addig tart míg odahaza a számítógép monitorján meg nem nézed a mobilos képeket.

Én nem vagyok kényelmes, én még külön stabilizátort is hajlandó vagyok nyaralásokkor cipelni magammal.

A végeredmény kárpótol mindenért, amikor vissza nézi a család a videókat. " Igazi mozi élmény..."

2019. jún. 3. 20:07
 9/10 anonim ***** válasza:
A jó megoldás az volna, ha legalább a milcek vagy a jobb minőségű kompakt gépekkel lehetne telefonálni is :D
2019. jún. 4. 15:56
 10/10 anonim ***** válasza:
A mobiltelefonok a fotók, videók minőségét áldozzák fel a kényelem oltárán.
2019. jún. 4. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!