Mostani csúcsmobilok kamerája mennyire marad el még a belépő DSLR-ektől?
Átlag felhasználónak, aki általában lusta megtanulni a fotózás alapjait is, teljesen felesleges fényképezőgépet vennie, főleg DSLR-t, tehát tükröset.
A DSLR gép előnyeinek a kihasználásához legalább egy kicsit tanulni kellene, amit úgysem fog az átlag júzer, a hátrányait viszont azonnal érzi - magával kell külön cipelnie egy téglát a mindig nála lévő okostelefonnal szemben.
Az ilyen usereknél szokta a DSLR nagyon hamar a szekrényben porosodva végezni.
Messze...
1. a kompakt gépekben is sokkal nagyobb érzékelőlapka van, hátmég egy tükörreflexes gépben... tehát ugyan azon technológiai szinten mobilnál több képpontot kell összesűríteni kevesebb helyre (főleg a pixelek háborújában), nem az a cél, hogy kevésbé legyen zajos a kép, színhűbb, stb... az másodlagos
2. fizika, amit nem lehet meghazudtolni, vagyis nem mindegy, hogy egy gombostűnyi helyen les ki egy ponton a kamera a világra, vagy pedig egy objektíven keresztül....
stbstb (van még sok más egyéb ok is, de azok már bonyolultabbak, hosszabbak... a kromatikus aberrációtól kezdve a fény útján a rekeszértéken-fókuszon-mélységélességen át, egészen a különféle egyebekig...)
Mennyire marad el?
Nagyon.
Átlag felhasználónak érdemes e venni DSLR-t?
Nem.
Közösségi portálokhoz, családi fotókra bőven elég a mobil.
Az átlag júzer kényelmes. Hát nem sokkal kényelmesebb egy " csúcs mobilt" hordozni egy zsebben , mint egy fényképezőt külön kis táskában? De!
Ezt a kényelem szeretetet használják ki a mobil gyártó cégek és ígérnek fűt fát a csúcs képességekről , csak hogy vegyed meg a csoda kütyüket.
Sajnos a csoda addig tart míg odahaza a számítógép monitorján meg nem nézed a mobilos képeket.
Én nem vagyok kényelmes, én még külön stabilizátort is hajlandó vagyok nyaralásokkor cipelni magammal.
A végeredmény kárpótol mindenért, amikor vissza nézi a család a videókat. " Igazi mozi élmény..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!