Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Belépő dslr-el is tudok ilyen...

Belépő dslr-el is tudok ilyen szép képeket csinálni?

Figyelt kérdés

Most egy Canon PowerShot-om van, és szeretnék egy szinttel feljebb menni, hobbifotósként. Ezt imádom csinálni, és szeretnék minél jobb képeket készíteni.

Esetleg másoknak is, ha elhívnak valahova ezért szeretnék egy jobb minőségű gépet beszerezni,amivel akár valami zsebpénznyit is tudnék keresni.

Sok pénzem nincs,ezért egy ilyen belépő gépet tudnék szerezni esetleg egy + obit hozzá.

Hasonló képeket tudnék-e vele készíteni, vagy várjak és gyűjtsek egy jobbra?

Pl Nikon 3200ra vagy 5100ra gondoltam.

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. jan. 21. 17:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól még hogy belépő géped lesz nem lesznek ilyen képeid.

Első kép: fényerős jobbfajta kistele, vagy 50mm-es, és kis ps utómunka, valamint a pillanatot el kell ám kapni... nem kis feladat.

Második kép: szintén 50mm-es vagy 105-ös kistele, ami szintén fényerős, és megint csak ugyanaz mint az előbb.

Harmadik kép: turistafotó

Negyedik kép: macro objektív, vagy legalábbis közgyűrű, plusz ehhez macro vaku, állvány, pillanatot el kell kapni, és ehhez már érteni kell hogy be tudd állítani.

Az első és az utolsó kép ami ha nincs tudásod, érzéked, és gyakorlatod hozzá, sose fog menni.

Szóval ennyit erről, nem minden a gép.

2016. jan. 21. 17:23
 2/9 anonim ***** válasza:

#1 +1

nem a gépen múlik

2016. jan. 21. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
A linkelt képek mindegyike elkövethető egy tetszőleges dslr-el. Túl kéne lépni azon, hogy ha látsz egy jó képet, akkor azt mondod: "hű azannyát ezt biztosan egy komoly géppel készítették" mert ez egy sötét zsákutcába vezet, ahol a nyomorult életű pixelbuzzancsok objektívteszteléssel töltik az életüket :) De ha sikerül megfogalmazni azt, hogy mitől "jó" egy kép, akkor kiderül, hogy a gép sokszor nem fontos, pl. a naplementés és a makró kép egy kuki kompakttal is elkövethető (megfelelő ismeretek birtokában) És a fogások ismeretét sem fogja helyettesíteni egy "jobb" gép.
2016. jan. 21. 19:42
 4/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! :)

Természetesen fejleszteném magam, az alapokat már el is kezdtem tanulni.

A kis kompaktommal is szerintem csináltam pár jó képet, de úgy gondoltam egy jobb géppel még jobbra tudnám fejleszteni.

Esetleg aki szeretné megnézni és véleményezni, kritikázni a képeim elküldök párat.

2016. jan. 21. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Lássuk! De csak ha őszinte véleményt vársz.
2016. jan. 21. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem objektívre gyűjts elsősorban, mert a váz kevésbé érdekes.

Én is szívesen megnézem a képeidet.

2016. jan. 21. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezen képek mindegyike elkészíthető egy sok éves canon 550D-vel, vagy Nikon D5200-al is. Az egy másik kérdés, hogy az objektívek amik egy-egy ilyen képhez kellenek gyakran sokszorosan meghaladják a váz árát.

Egyébként ajánlom figyelmedbe a www.flickr.com -ot, beírsz egy gépvázat, és látsz egy csomó képet, amit azzal lőttek. Le fog esni az állad, hogy még sima kompaktokkal is mit lehet kihozni, egy jó objektív+bármilyen DSLR párosításnál pedig határ a csillagos ég.

(természetesen egy drágább vázzal könnyebb bizonyos szituációkban dolgozni, jobb az AF, jobb sötétben, de már egy belépő gép is képes csodás dolgokra. Ilyen szempontból szerencsés korban élünk, mert 10 éve egy mai belépő gép még a profi ligában játszott volna, ma meg fillérekért megkapjuk mi amatőrök)

2016. jan. 21. 22:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként:

- az első kép semmi extra, némi utómunka, ezt bármivel el lehet készíteni

- szintén inkább sok utómunka, egy belépő váz + olcsó fényerős fix párossal elkészíthető (esetleg egy jobb kistelével)

- szintén semmi extra képesség nem kell a váztól

- ez is inkább egy jó makró objektív és valami vaku inkább, mint a gépváz képességei. Itt sokkal inkább az optikával kellett játszani, hogy ekkora nagyítást érhessen el

Ha valami akciódús sportfotót tettél volna fel, esetleg pocsék fényviszonyok (templom belső) készült esküvői képet, akkor mondanám, hogy na igen, a belépő gépek AF-e, sorozat sebessége, használható ISO tartománya nehézzé teszi az ilyen képek elkészítését, nem árt a profibb váz, de ezek pont nem olyan képek.

2016. jan. 21. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Sőt jobbat is csinálhatsz ezeknél,az első kép jól bemozdult
2016. jan. 22. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!