Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen lencsével lehet szép...

Darnay DAdrian2000 kérdése:

Milyen lencsével lehet szép természetképeket csinálni?

Figyelt kérdés
2014. dec. 10. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Ugye tudod, hogy ez nagyon hülye kérdés?

Van olyan téma, amihez nagylátószögű kell, van, amihez tele és van, amihez makró. De lehet sima 50mm-es fix-szel is, vagy szinte bármivel.

Okosabb lettél? Nem hiszem.

Tedd fel mégegyszer a kêrfést, kicsit átgondoltabban.

2014. dec. 10. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Bármelyikkel. Ez egy korrekt válasz volt, csak még nem tudod :)
2014. dec. 10. 15:06
 3/8 anonim válasza:
A kérdésed alapján tényleg úgy tűnik, hogy még elég sok ismeret megszerzésének lehetősége áll előtted, de nem kell feladni. Én is csak néhány lépéssel vagyok beljebb, szóval nem is adnék tanácsot, csak leírom, hogy egy belépő szintű tükörreflexes gépünk van (Nikon 3300) és hozzá két VR (vibrációcsökkentős) objektív. Az elsővel vettük, az 18-55-ös és nemrég lőttünk hozzá egy 55-300mm-est. Pl városi séta közben házakat, fotózni, meg épületek előtt családot vagy távolabbi témákat fényképezni a nagy a jó. Családi eseményeket lakáson belül a kisebb obi vált be, de sporteseményt pl a gyerek szülinapját a bowling teremben megint a naggyal fotóztuk. A profik tényleg megoldanak mindent akár egy objektívvel is. Megjegyzem a cserélgetés meg a cipelés elég nagy macera, és nagyon drága hobbi is, mert feszt rájövünk, hogy kell még valami (állvány, polár és uw szűrő, tokok, tisztítók ...).
2014. dec. 12. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:

"A profik tényleg megoldanak mindent akár egy objektívvel is."

Ne haragudj, de ez marhaság. A fizika a profikra is vonatkozik, annyi előnyük van veled szemben, hogy aki ebből él, az tudja, mikor milyen témát fog fotózni, és ahhoz mire lesz szüksége. Nézz meg egy-egy sporteseményt például, gyakran láthatod, hogy a fotós oldalán két gép lóg, így nem kell cserélgetnie az objektívet, csak eldobja az egyik gépet balra, jobbról felkapja a másikat és máris tud tovább dolgozni.

"Megjegyzem a cserélgetés meg a cipelés elég nagy macera"

Ez egy ilyen szakma - kb. mintha egy autóversenyző panaszkodna arra, hogy milyen nehéz vezetés közben még az útra is figyelni. Ha ezzel foglalkozol - akár csak hobbiszinten is, alapból bele kell kalkulálni egy kényelmes táskát az objektívjeidnek, vagy eleve csak azt feltekerni, ami az aznapi "munkához" szükséges. Ha ez túl nagy macera, akkor neked egy jobb bridge gép való, az általad felsorolt felszerelés áráért már olyat kapsz, ami előre köszön, kávét főz és behozza az újságot.

2014. dec. 12. 10:22
 5/8 anonim válasza:

oké, persze hogy nem profi munkákat csinálnak egy obival, csak azt akartam jelezni, hogy hobby célra egy jó fotós nem hord feltétlenül magával több objektívet, mert megtalálja a jó beállításokat egyel is. Vagy legalábbis az a néhány profi (úgy értem, hogy fotózásból élő) fotós ismerőseim ezt szokták mondani.

A cipekedés macera, de örömmel csináljuk. Azért írtam le, hogy a kérdező rálásson, mibe vágja a fejszéjét, ha elindul ezen az úton.

Szerintem elég egyértelműen jeleztem, hogy én nem vagyok profi, csak egy amatőr, kezdő, érdeklődő. Azt hiszem az viszonylag keveset segít a kérdezőnek, hogy pusztán leszóljuk, hogy hülye kérdést tett fel, szóval a magam amatőr módján próbáltam neki válaszolni.

2014. dec. 12. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Persze, csak a téves és félrevezető információk nem feltétlen hasznosak. Valóban nem kell _feltétlenül_ több objektívet cipelni - ha olyan a téma. De van olyan is, amikor bizony kell. Ez nem a "profiság" mértékétől függ, hanem kizárólag a témától. Ezt kell a kezdő fejébe verni.

A kérdés pedig olyan szinten böszmeség, hogy ha akarnék sem tudnék kielégítő választ adni, mert még csak azt sem sejtem, merre induljak el a nulláról.

A kérdezőnek el kell jutni egy olyan alapfokú tudásig, amikor már fel tud tenni egy kérdést. Amíg ez sincs meg, addig nincs más hátra, mint elolvastatni vele néhány kezdőknek szóló anyagot, hogy legalább fogalma legyen arról, hogy mit szeretne egyáltalán...

2014. dec. 12. 11:16
 7/8 anonim válasza:

Ezzel most azt mondod, hogy félrevezető választ adtam? Akkor elnézést a kérdezőtől!

Nem is szóltam volna hozzá, ha nem azt látom már megint, hogy van egy kérdés, és csak leszóljuk a kérdezőt, de nem segítünk neki. Én is olvastam fotózással kapcsolatos könyvet, de azt tapasztaltam, hogy amíg nincs a kezemben a gép, bizony elég semmitmondóak a leírt dolgok. Persze az is lehet, hogy rossz könyvet találtam. Van esetleg javaslatod, hogy mit olvasson egy kezdő?

Kezdőként azt is nehéz eldönteni, hogy milyen gépet vegyek. A kezdőt persze úgy értem, hogy hobby gépeim már voltak, de annak a képeivel sohasem voltam elégedett. Lassan megfogalmazódott bennem, hogy milyen képeket szeretnék készíteni, az is hogy semmilyen profitszerző szándékom nincs ezzel, kizárólag a magam és családom örömére szeretnék fotózni. Mikor ez megvolt, egy fotós barátommal is átrágtuk a dolgot, ő javasolt masinákat, és elmondta, hogy mire kell figyelnünk a vásárláskor. A tükörreflexes gép egészen új távlatokat nyitott. Még nem mindig értem, hogy miért sikerül valami úgy, Pl a múltkor tengerpartot fényképeztünk, és már egészen erős szürkület volt, mégis fantasztikus képek születtek. Sokkal jobbak, mint az automata gépemmel, vagy a telefonal. Az is megörökítette volna, ahogy a gyerek kagylót gyűjt, vagy a kutya játszik a parton, de ezek a képek sokkal élettel telibbek lettek és van bennük valami, amitől nem csak megörökített egy adott időpillanatot. Szóval én momentán elégedett vagyok a gépünkkel, de bizonyára van hova fejlődni.

2014. dec. 12. 11:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Joember! Olvastad te a kerdest? Lehet erre a kerdesre annal oszintebben es pontosabban valaszolni, mint amit az elso ket valaszban latsz? Nem hiszem.

Ez az oldal nem azert van, hogy online fotostanfolyamot tartsunk. Egy konkret kerdesre hidd el, nagyon szivesen valaszolok en is, a tobbi itt oshonos valaszolo is, de egy ilyenre... Ha a kerdezo ennyire fogalmatlan, akkor nincs mit tenni. Legalabb azt elmondta volna, mit ert termeszetfoto alatt.

2014. dec. 12. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!