Csak nagyon drága fotós cuccal lehet fotósként dolgozni?

Figyelt kérdés
Pl mondjuk nem full frame géppel hanem mondjuk egy jó micro 4/3 os géppel de nem egy vagyonba kerülővel. Bár gondolom a választott témakörtől is függ az ára a felszerelésnek.

2019. ápr. 24. 14:59
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

De nem értem, miért akarsz munkát elvállalni, ha neked ez hobbi és nincs megfelelő felszerelésed?

A fizetős munkát hagyd meg annak, aki ebből él és megveszi hozzá a cuccot.

Ahhoz meg hogy hobbiképeket lőj, elég a hobbi felszerelés.

Nekem a 6d volt a hobbi korszakom csúcsa. Akkor én sem költöttem annál drágábbra, viszont munkához az elég karcsú. De persze függ attól, hogy mit csinálsz, milyen obik vannak hozzá, stb.

2019. ápr. 30. 15:04
 32/38 anonim ***** válasza:

Még mindig nem érted. A hobbi ára nem jön vissza, az viszi a pénzt, azért költesz rá mert élvezed/szórakoztat/kikapcsol stb...

Az, hogy ezzel is tudsz jó képeket csinálni, az meg messze nem ekvivalens azzal, hogy bármilyen körülmények között tudsz hozni vele egy elvárható szintet. A 6D egy játék, amikor megjelent akkor is elavult volt, amatőröknek szánták, vicc AF rendszerrel, egy kártyaslottal és ez 6 éve volt. Ha pénzt akarsz kérni a munkádért akkor fektess rendes felszerelésbe. Egyébként milyen fotózásokat szeretnél vállalni és pontosan milyen felszereléssel? Végzettséged van? Számlaképes vagy?

Nagyon sokszor látom, hogy az emberek össze akarják mosni a profi és az amatőr létet, kellene mindkettőnek az előnyei de a hátrányai nem, pedig nincs köztes út. Vagy profi vagy és ebből élsz, vagy nem. Ha nem tudsz elindulni az egyik felé és fixen azt tartani akkor inkább ne csináld. A másodállásban, alkalmatlan felszereléssel feketén fényképezőket mindenki lenézi és előbb utóbb a hatóságok is megtalálják, akkor viszont már nem kérdés, hogy lehúzol-e a wc-n milliókat.

2019. ápr. 30. 15:05
 33/38 anonim ***** válasza:
Hobbira elég egy olyan gép, ami kielégíti az ember igényeit, ha pl. valaki csak egy mobillal fotózgat, mert neki az is bőven elég, az az ő dolga, viszont munkára már kell egy komolyabb felszerelés, mert ott nem a saját igényeit kell elégítenie,hanem másokét, azokét, akik fizetnek a munkájáért, márpedig, ha valaki pénzt ad valamiért az el is várja általában, minőségi eredményt kapjon. Nem mondhatja egy fotós, akinek ez a munkája, hogy bocs, azért lett zajos a kép, mert "sötét" volt a helyszín, az én gépemből meg ennél többet nem lehet kihozni.
2019. ápr. 30. 18:12
 34/38 A kérdező kommentje:
Nos az ismerősöm fotósként dolgozik és 2db 6D je van és szép képeket készít felkérése is van sok,de gondolom nektek ez se jó mert a 6D szar...
2019. ápr. 30. 19:51
 35/38 anonim ***** válasza:
A legtöbben akikre azt mondják, hogy “szép képeket készít” digitális szemetet gyàrtanak. A 6D egy öreg, amatőr vàz, én nem bíznék meg olyan szakembert aki hat éves amatőr technikával dolgozik. Ez gáz.
2019. ápr. 30. 20:28
 36/38 A kérdező kommentje:

# 35

Hát ez biztos nem digitális szemét amit ő gyért,neked meg még sokaknak nagy az ego ja,nézőpont kérdése kinek mi a digitális szemét,nekem minden agyon beállított műkép pl.

2019. máj. 1. 16:30
 37/38 A kérdező kommentje:
*gyárt
2019. máj. 1. 16:31
 38/38 anonim ***** válasza:
Ok.
2019. máj. 1. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!