Csak nagyon drága fotós cuccal lehet fotósként dolgozni?

Figyelt kérdés
Pl mondjuk nem full frame géppel hanem mondjuk egy jó micro 4/3 os géppel de nem egy vagyonba kerülővel. Bár gondolom a választott témakörtől is függ az ára a felszerelésnek.

2019. ápr. 24. 14:59
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

# 20

És minden profi fotós olyan drága gépekkel szaladgál?Mert szerintem nem de mégis tudnak szép és jó munkát kiadni a kezük közzül

2019. ápr. 29. 21:06
 22/38 anonim ***** válasza:
Aki ebből él és komolyan veszi az nem megy el játék cuccokkal fotózni. Akiket én ismerek, mindnek drágább a felszerelése mint 2M Ft, még az amatőr hobbifotósok jelentős részének is.
2019. ápr. 29. 21:51
 23/38 A kérdező kommentje:

# 22

Jó akinek hobbistán annyi pénze van,biztos nem a csórók közül valók.Én is tudnék drága hobbi felszerelést venni de mivel nem ebből élek nem jönne vissza az ára.Csak úgy meg nem akarok kidobni pénzt.

2019. ápr. 29. 21:59
 24/38 anonim ***** válasza:
A hobbinak pont az a lényege, hogy nem pénzért csinálod, nem jön vissza az ára.
2019. ápr. 29. 23:31
 25/38 A kérdező kommentje:

# 24

Na pont ezért nem húzok le a vécén egy valag pénzt.

2019. ápr. 30. 01:27
 26/38 anonim ***** válasza:

Amíg hobbi volt a fotózás, addig is vágytam a jobb cuccra, mert érdekelt. Nem éreztem úgy, hogy lehúzom a vécén a pénzt.

Munkaeszközként meg alapból nem mennék oda egy gyenge géppel, már csak azért sem, mert hogy néz ki, ha a fél vendégseregnek jobb gépe van, mint a hivatásos fotósnak. Attól eltekintve, hogy a fél vendégsereg 90%-a nem tudja használni, csak van neki.

Ha úgy érzed, hogy egy drága gép neked pénzkidobás, akkor nincs is rá szükséged.

Aki meg ebből él, az nem egy 70d-vel szaladgál.

2019. ápr. 30. 13:29
 27/38 anonim ***** válasza:
64%
A profivá válás (profi: ebből él, ez a fő bevételi forrása) sajnos arról szól, hogy már nem vagy amatőr. Amióta ebből élek egyszerűen nincs időm hobbiból fotózni, nem is tudom mikor fotóztam valamit azért mert én akartam, nem azért mert az volt az aznapi munka. Imádom csinálni, nincs ezzel gond, de ha azért akarsz profi lenni, hogy visszahozza a felszerelés árát, akkor el kell keserítselek.
2019. ápr. 30. 13:33
 28/38 A kérdező kommentje:

# 26

Bizonyos keretek között én is vágyom erre meg arra de ok hobbi mivel nincs felesleges millióm ezért hobbi cuccra nem dobnék ki több milliót fotózásban.De neked gondolom a munka felé vitt az utad is,és most meg meg is térül a drága felszerelés,de nálam pl sosem térülne meg ok,hogy jó képeket lövök vele de hasznom nincs sok belőle csak max én nézegetem ha nézegetem a képeket.

2019. ápr. 30. 13:54
 29/38 A kérdező kommentje:

# 27

Nem értettél meg azt hiszem,mivel nem ebből élnék én nem fogok milliókat kidobni a fotózásra,hanem ami van most abból hozom ki amit tudok ezzel is tudok jó képeket csinálni csak nem több milliós felszerelés.Aki meg hobbista ként kiad több milliót gépre ahhoz nagyon fanatikusnak vagy lóvésnak kell lenni,mivel írtad is,hogy nem jön vissza az ára.Magának nézegetni meg a fotókat sem kell a drága de lehet ezt én gondolom hülyén.

2019. ápr. 30. 13:57
 30/38 A kérdező kommentje:
Canon 6D már megfelel nektek munkára?
2019. ápr. 30. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!