Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Természetképekhez milyen gép?

Természetképekhez milyen gép?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Leszögezem hogy nem azért írok mert egy hatalmas fényképező tehetség vagyok, és 1 milliós gép kell. :D Viszont szeretnék egy jó fényképezőt, mikor megyünk túrázni, nyaralásra stb. Leginkább növényeket, állatokat, és a tájat szeretnék fotózni. Viszont kicsit elegem van belőle, hogy ha ráközelítek valamire ami kicsit is távol van, akkor csúnya lesz a kép, homályos, pixeles stb. Konkrétan egy méterről fényképeztem ma egy növényt, és olyan méretben gyönyörűen néz ki, de kicsit ráközelítek és úgy kisimulnak a színek, olyan mintha egy festmény lenne, egyáltalán nem részletes. (nyilván nem használtam szakszavakat XD) A lényeg hogy jó minőségű képeket akarok, amiket akár elő is hívathatok ugyanolyan jól.

150 ezer környékén Nikon, Canon gépek? Ezekről hallottam hogy ilyen árkategóriában vannak jó gépeik. Tehát így összefoglalva, nem akarok profi lenni, meg ilyen olyan kompozíciókat alkotni, csak élvezni akarom, és ha vissza nézem a fotókat akkor az olyan minőségű legyen amilyennek láttam élőben, nem az hogy full ronda az egész, sőt közelíteni sem lehet mert elmosódik az egész. :/

2019. ápr. 11. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Ebben az árkategóriában ne várj csodákat de pl. erre tudsz további nagyon jó felbontású objektíveket venni.

[link]

2019. ápr. 12. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:

#1 folyt

Pl. a Sigma ART sorozatot

Ezzel a 3 obival a pixelekkel fog szétesni a kép élessége

azaz az obi felbontása nagyjából megegyezik a szenzoréval.

Az amit a géphez adnak objektív az valamivel azért gyengébb minőség de azt is a frankó objektívek közt tartják számon

[link]

[link]

[link]

2019. ápr. 12. 10:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Es ha magasabb árkategóriában nézek akkor kb canon m50 es 700d kozel azonos kategoriaban van. Csak ugye egyik milc másik tukkorreflexes. És nem tudom melyik lenne jobb. 😑 ugye leginkabb utazáshoz kellene, milc azert tetszik jobban mert olyan kis kézzelfoghatóbb vagy nem tudom hogy mondjam xd csak nem tudom hogy mi hozzaertok velemenye.
2019. ápr. 12. 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen gépet használsz most? A zoom leírásából digitális, ami szimplán felnagyítja a pixeleket, ezért esik szét a kép közelítéskor. Általában nem ajánlgatom, de ha kifejezetten a nappali természetfotózás a célod, egy jó bridge gép már kijön a keretből és a legtöbbnek elég komoly optikai zoomja van.
2019. ápr. 12. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:

nekem micro négyharmados rendszer van!

nagyons zuper!

elég kicsi, de nagyon jó képeket csinálok vele!

2019. ápr. 12. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Arra a célra amire neked kell bőven jó a 4/3

Sőt komolyabb hobbi-forósoknak is tökéletes.

A full HD felbontás 8x-át tudja. Bőven elég!

Ha emelni akarod a téteket akkor egy drágább 4/3-os gépet javaslok.

2019. ápr. 13. 12:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Vagy vehetsz ilyet is, és ebben mindenféle objektív van méghozzá Leica minőségben.

[link]

de gyenge fényviszonyok között a képzaj itt is gondot okozhat mivel ennek nagyon kicsi szenzora van.

Azt is érdemes hozzá tenni, hogy a képzajt egy gyengébb képszerkesztővel is jelentősen lehet csökkenteni...

2019. ápr. 13. 12:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Vagy vehetsz APSC szenzoros gépet is ami 1,5x nagyobb szenzorméretű mint a 4/3 de arra egy vagyon egy jó éles objektív.
2019. ápr. 13. 12:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!