Micro 4/3 fényképezőn van értelme a speedbooster-nek?
Kb. 1 éve én is körbejártam ezt a témát. Hónapokig gyűjtöttem az infókat róla és arra a következtetésre jutottam, hogy van értelme csak nem éri meg. (szerintem)
A 30-40 ezer forintos speedboosterek minősége kétséges. Tehát lehet, hogy kb annyit fog rontani az élességen mint amennyit nyersz a kép lekicsinyítésével. Igaz fényerő valszeg jelentősen jobb lesz és hát ezért híjják speedboosternak.... 150 ezer körül vannak a tuti cuccok.
De térjünk vissza a 30-40 ezres kategóriára: megveszed 40ezerért az adaptert + 60-80ezerért egy minőségi manuális Canon obit, akkor már 100-120ezernél tartasz és ennyiért meg tudsz venni AF objektíveket kiemelkedő élességgel és 1,7-es fényerővel.
Döntsd el hogy megéri e! Ha mindenáron fényerőt akarsz növelni szűk blende értékeknél akkor megéri. De ennek az ára hogy nincs AF!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!