Milyen fenykepezogepet vegyek?
Kezdesnek egy belepo szintu fenykepezogepre gondoltam. Célom,hogy par even belul (1-3) megrendelésre dolgozhassak. (Baba-gyermekfotok)
Nikon D5300 + 18-140mm VR (VBA370K002) Digitális fényképezőgép
Vagy
Nikon D3500 + AF-P 18-55mm VR
Vagy
Milc, Sony 5100
Mivel jelenleg beltéren fotoznek keves fényviszonyok mellett tervben van egy 50mm1,8as objektív is.Itt a gyk en olvastam,hogy a kezdok tipikus hibája,h ilyen objektívet veszne. Szóval ezt meg at kell gondolnom.
Hát nézd, ha ilyen céljaid vannak, gyanítom, hamarosan elkezdesz/-kezdtél egy fotós okj-t is. Ha más nem, legkésőbb onnan tudni fogod, merre tovább...
Amiket írtál, abból az első kit-et nem értem, babafotókat ritkán oldanak meg ilyen nagy zoomátfogású utazózoom-mal. Ugyanakkor, ha sokat fotózol majd békaperspektívából (babáknál lesz ilyen), oda azért nem árt egy kihajtható lcd, ami a D3500-nál hiányzik.
DSLR és a MILC két külön műfaj, én személy szerint az utóbbit pártolom a súlya és az elektronikus kereső miatt, de ez csak én vagyok. De nem győzöm elégszer leírni, hogy ezeket Neked kell kipróbálnod-kitapasztalnod. Ami mondjuk tény, hogy a Sony esetében jóval többet kell perkálnod ugyanazért az objektívparkért, mint a Nikon esetében. Aztán hogy mi lesz az árakat tekintve 3 év múlva, megint más kérdés.
Mondjuk lehet, hogy nem kéne ennyire függővé tenned magad a márkáktól, a Nikonon és a Sony-n túl is van élet. És most nem leszólni akarok ezzel senkit, csak tényleg az van, hogy ha nem korlátozod le magad 1 (esetünkben 2) márkára, megnyílnak a lehetőségek. Mi a baj pl. a Canonnal meg a Fujifilmmel?
Ez a "kezdők tipikus hibája" dolog érdekelne, hol, melyik kérdésnél olvastad, a fix 50mm-es obiknak márkától függetlenül szerintem kb. minden felszerelésben ott a helyük, olcsók, praktikusak, és kb. minden objektív annyira jó, amennyit a fotós kihoz belőle. De nem kell mindent szentírásnak venni ezen az oldalon. :D
Kezdő fényképezőnél nagyon nem lehet mellényúlni.
Ezen az oldalon össze tudod hasonlítani a gépeket:
A kényelem és a kezelhetőség jobban fog számítani, mint maga a gép márkája.
Menj el egy nagyobb elektronikai áruházba vagy még jobb egy fotós szaküzletbe és próbáld ki a készülékeket. Ott még személyes tanácsokat is kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!