Milyen fenykepezogepet vegyek?
A háttér nem (csak) a géptől lesz homályos, hanem főleg az objektívtől. Objektívet meg gyújtótávolságát tekintve olyant kell venni, amilyen a kívánt fényképezési célnak (nem a homály, hanem a téma általában, például egy nyúl a messzeségben vagy nyolc elefánt közelről, stb) megfelel. Ezután a gyújtótávolság ismeretében nagy kezdő fényerejű változatot kell venni. Az objektív költsége így 30 eFt és 3 millió forint között mozoghat durván.
Én például legszívesebben a 135/2-t használom, annak új ára 300 fölött van (bár elsősorban fényszegény helyeken fényképezésre vettem, de ha már megvan...).
Jobban jársz, ha először sokat művelődsz, az olvasás ingyen van, értve olvasással (tudom, 16 évesnek rosszul hangzik, de tanulásnak hívják egyszerűbben) sok tévutat, zsákutcát, kitérőt, kidobott pénzt, csalódást megspórolnál.
Jó ez az EOS 1200D, még gyűjts 37 ezret hozzá, és egy Canon 50mm/f1.8-at is vásárolj, az már elég szépen mossa a hátteret teljesen nyitva. De ha közelebbi dolgokat fotózol, akkor a kitobjektívvel is menni fog, rekeszprioritás módban, az "f" (rekesz) értéket a lehető legalacsonyabbra állítva.
Ja és még egy dolog! Érdemes az IS jelzésű objektívvel venni, ami ugyan drágább egy picit, de van benne stabilizátor, és sokkal jobb a képminősége is, a DC III verzióval szemben. [link]
Ez meg a másik objektív: [link]
Azt is számold hozzá hogy a háttérelmosáshoz jó fényerejű és lehetőleg minél hosszabb gyújtótávú obi kell.
Canon esetében az árak úgy 40ezertől indulnak és határ a csillagos ég. Mindenképpen kérd szakemberek véleményét mielőtt objektívet vásárolsz mert nagyon drágák és nagyon mellé is lehet fogni.
Ha nincs pénzügyi keret plusz jó objektívre (belátható időn belül) akkor érdemes elgondolkodni egy kedvező fényerejű zoomos bidge-en.
#4 folyt
de azért ne add fel egykönnyen a Canon EOS-os terveidet!!! :)))
Mert az sokkal sokkal jobb
Az 1200D + 18-55 is stm tanuláshoz tökéletesen megfelel.
Szép háttérelmosást akarsz?
Kb 10000 egy jó kis öreg orosz csoda a helios 44+adapter.
Én imádom.
Csak manuálban fog működni, de ez csak eleinte zavaró.
Megtanít fényképezni.
Igaza van a hetesnek, remek objektívek vannak olcsón Pentax K vagy M42 bajonettel. Pl. itt van ez a Chinon Auto 1.7 50mm, ami egy elég jó obi ebben az árban [link] + 8 dollár egy adapter [link]
Az meg, hogy manuális a fókusz, csak gyors helyzetekben lehet hátrány. Mondjuk a blendét is manuálisan kell állítani, de az nem nagy varázslat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!