Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon-t vagy Canon-t vegyek?...

Nikon-t vagy Canon-t vegyek? (állítgathatóság, menük letisztultsága, gombok száma/helyeik, stb. )

Figyelt kérdés

Első tükrös gépem lenne. Főleg D3000, D3100, D3200, D5100 versus EOS 450D, 1100D, 550D, 600D, természetesen használtan. (kitobival együtt 80ezerig, ha lehet...)

Vagy ha tudtok jobbat, mondjátok! (esetleg Pentax-ot?) Samyang/Rokinon 8mm f/3,5 halszemet vennék hozzá.

Sokan mondták már hogy régi analóg filmes gép való nekem. Ezért kérdezek. Hogy melyik áll közelebb egy régi analóg filmes géphez, kevesebb intelligencia, kevesebb scene, viszont használhatóbb manuál és aperture-priority mód.

Minden tanácsot/tippet/tapasztalatot szívesen látok.

2018. aug. 23. 11:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

a marha nagy látószög és a halszem között óriási különbség van. mm-ben is, de (pesze ettől nem függetlenül) főleg képi világban. a nagylátószögű objektív (kb. 14-28 mm között) tágítja a teret, több minden fér bele és torzít is, de egy rendesen megkomponált képnél ez nem olyan durván látszik és nem feltétlenül zavaró. a halszemes képeknél olyan durva hordó torzítás van, pláne 8 mm-nél, hogy az már magában művészet (sokak szerint - de amúgy nem az).

halszemes képekkel szerintem nem adsz el ingatlant, mert azt se tudják megállapítani belőle, hogy melyik bolygón vagy, nemhogy az ingatlan kinézetét.

persze azt csinálsz, amit akarsz. de a halszem az a játékszer, ami elsőre vicces, másodikra még jópofa, de harmadszorra megkérnek, hogy inkább hagyd otthon. megfelelően használva akár nagyon ütős is lehet vele 1-1 kép, de nehéz igazán jól használni és pláne nem túlzásba vinni.

2018. szept. 6. 23:37
 22/23 A kérdező kommentje:

Szűkült a kör: Canon 600D versus Nikon D5100. Kell a kihajtható képernyő. Fazom bele, 600D lesz, kifogtam egy jó hirdetést (18-55 és 55-250 Canon obikkal, dobozostul, 110 rugóért). Csak nincs /akkora/ különbség köztük hogy megbánjam. (leszámítva persze a szenzort....... most már mindegy, nem hagyom elúszni!)

Utolsónak igaza van a halszemhasználattal kapcsolatban.

Szvsz, a halszem, igaz torzít mint 'állat, de a távolságérzetet megtartja. és nekem ez fontosabb mint az egyenes vonalak megtartása ... hogy közben alagúttá nyújtsa a kisszobát.

2018. nov. 18. 18:00
 23/23 Szovjet megszánó ***** válasza:

Canon árban, Nikon gyártási minőségben.

(Nikonos vagyok)

2019. júl. 22. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!