Nem nagyon vagyok otthon a vaku témában most akk9or, hogy van pl a kulcsszám vagy a TTL?
Nézegetem a vakukat,de nagyon sok pénzem nincs rá Kínából olcsóbb lenne mint it magyarországon.A canon vakuk nekem most alapból drágák,de YONGNUO ról úgy hallottam nem rossz cucc és találtam jó áron [link]
ez olyan 20EFt cakkum pakk ,itthon olyan 34Eft körül van 66 os kulcsszámú nem tudom ez a kulcsszám dolog mi jó mi nem jó.De elméletileg ez nem TTL es vaku így állítólag napfényes derítésre nem alkalmas,legalább is ezt írták róla.Viszont a TTL es vakuk azok már kint is 30EFt körül kezdődnek.Bár találtam egyet olyan 20EFt ért igaz ezt a márkanevet nem ismerem de TTL es vaku viszont csak 56 os kulcsszámú
Nem tudom ez megéri e vagy jobb a másik márka meg tényleg mennyit jelent a kulcsszám meg a TTL dolog?
Teljesen szétcseszted a fórumfelületet az esztelen linkjeiddel.
Aliexpressnél felesleges bemásolni a .html utáni részt, vagyis csak ennyi:
Ráadásul van még egy trükk, a leírást is ki lehet hagyni:
A kötőjel helyére bármi írható, nem foglalkozik vele a szerver, akár ki is hagyható, de a dupla perjel szükséges:
...és ugyanúgy működik a link, felesleges szemét nélkül.
A kérdező vagy túl ostoba, hogy megértse, hogyan kéne linkelni - ebben az esetben a vaku használatát sem fogja megérteni.
Vagy pedig szándékosan cseszi szét az oldalt - ebben az esetben pedig segítsen neki az akinek két anyja van.
TTL:
Először volt a vaku, aminél a téma távolságának függvényében kellett beállítani kézzel az időt és a blendét.
Aztán jött az automata vaku, aminél nem kellett állítgatni, mert a vaku elején volt egy szenzor, a bejövő fényt nézte, és ha elégnek találta, akkor lefojtotta a villanást.
A filmes gépeknél, ha ez a szenzor a filmről visszaverődő fényt nézte, na azt hívták TTL-nek. Ma már jól keverik, ez a Meike például gyűjtőnévnek használja a TTL-t a Canon E-TTL-jét aés aNikon iTTL-jét bennfoglalva.
Canonnál utána jött az A-TTL (az EZ vakuk), az E-TTL, majd az E-TTL II. Ezek egyre fejlettebben gondolkodó fénymérési módszert alkalmaznak. Hogy a Meike hogyan utánozta le a mit...
Kulcsszám:
Minél nagyobb, annál jobb, a definícióból következőleg. Viszont ma a fej tele állásában megadott kulcsszámot írják ki általában, míg régen rövidebb gyújtótávolságra. Például a Canon 600EX-nél a kulcsszám 60, de hol? A 200 mm gyújtótávolságra szűkített fej-reflektornál. Ha csoportképet csinálnál, 50 mm gyújtótávolsággal, akkor a kulcsszám már csak 42 lenne.
Nem tudom, ismered-e Raymond Chandler krimijeit. A Hoszú álom címűben világosítja fel a főszereplő magándetektívet valaki az éremöntés technikai részletekről, majd a végén azt mondja: 5 dollár. A detektív megkérdezi, miért is? Mivel ezek az információk megtalálhatóak közkönyvtárakban, az időmért, jön válasz. Ma már azt mondaná: Mivel ezek az információk a neten megtalálhatóak némi keresgélés után...
# 6
Ettől függetlenül köszönöm a válaszod.
# 4
Ezt én nem tudhattam,mivel valószínű nem úgy születik az ember,hogy mindent alapból tud.De most már tudom.
# 5
Nem kell itt a pökhendi stílus
Gondolom nem ismered ezt a mondást
"Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad."
Nos mivel nem született velem az a tulajdonság,hogy élből vágjam a vaku témát kérdeztem,mit kell ezt túl bonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!