Miért kapcsol ki 30 perc videofelvétel után a Sony digitális fényképezőgép?
Gyárilag így vannak beállítva a fényképezőgépek, nem csak a tiéd, hanem az összes létező fényképezőgép. Sőt, rosszabb esetben 10 perc folyamatos videó felvétel van engedélyezve, lásd Canon SX 130 IS.
Ez egy uniós szabályozás eredménye, mivel a fényképezőgépekre más vámtarifák vonatkoznak mint a videó kamerákra.
Ha nem lenne felvételi korlát akkor már videó kamerának minősülhetne a géped.
Még a Pana FZ1000 ben is van 30 perces felvételi limit, pedig az már 200ezres kategória.
Így van, ahogy az utolsó írja. 30 perc video-felvételi limit van MINDEN fényképezőgépben.
Mondjuk ez szerintem a használati utasításból is kiderült volna.
"Még sosem hallottam ilyenről!"
Szerintem még nagyon sok dolog van, amiről nem hallottál. Például a mondat végére helyezhető pontról.
"Szerintem nevetséges!"
Magánvélemény. Olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a máséra.
"Akkor ez lehet a válasz arra, hogy miért kapcsol ki!"
Nem lehet, biztos.
"Elég idegesítő, mire jó ez nekik?"
Mondd, te elolvasod, amit írtak neked? Ott van kerek perec leírva: ha hosszabb felvételi időt engedne a kamera, akkor már videókamerának minősülne, és jóval többet kéne érte fizetned.
Jól van, jól van, csak ennyi erővel kikelhetsz az adófizetés értelmetlensége miatt, vagy a közlekedési szabályok feleslegessége miatt is. Ilyen a jogi szabályozás, ez van.
Ahhoz mit szólsz, hogy az USÁ-ban inncsen extra vám a videokamerákra, és mégis ugyanígy, 30 perces korláttal szállítják oda is a fényképezőgépeket? Na az az igazi szopás.
Szerintem ez viszonylag egyszerű: ha videózni akarsz, vegyél videókamerát, és meg is oldodótt a problémád.
Minden eszköznek abban van az erőssége, amire kitalálták. A fényképezőgép (ahogy a nevében is benne van) fényképez. Csak egy plusz szolgáltatás a videó, de nem ez a fő profilja.
Ahogy fentebb írták, minden fényképezőgép kikapcsol 30 perc után. Ha ennél hosszabb videót akarsz, akkor megfelelől eszközt kell venned, vagy összevágod az anyagot több rövidebb videóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!