Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi baja lehet ha a kilógó...

Mi baja lehet ha a kilógó objektívet visszanyomtam egy digitális fényképezőbe?

Figyelt kérdés
Egy olypmos sp-560rol van szó

2018. jún. 16. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi.

Szimplán összetörik benne a kényszerpálya és többet nem tudja majd kitolni, vagy behúzni.

2018. jún. 16. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy méltó módját választottad a géped nyugdíjba való küldésének, de ne bánkódj, mert ha el is rontottad sokat nem veszítettél vele. Ez egy teljesen elavult masina amit éppen ideje már lecserélni. Több mint 11 éves konstrukció. Már a 640x480-as videós tudása is szerény. Egyébként az objektív mechanikáját szimplán " megerőszakoltad " aminek még egy mai gép sem különösebben örülne, vagy éppen nem köszönné meg Neked.

Ilyenkor törhet a műanyag fogaskerék, vagy fogazott léc. Vagy csak ledaráltál egy két fogat ezekről.

A javítási költség egyébként is igen magas lenne, de azt a pénzt inkább már egy új gép árába fordítanám.

Arról viszont nem adtál információt, hogy bekapcsolás után hogyan viselkedik a gép, van e maradandó sérülése az objektívet mozgató mechanikának. Mert ha léteznek csodák, akkor még az is előfordulhat, hogy semmi baja a gépnek....

2018. jún. 16. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem erővel nyomtad vissza, akkor elvileg nem lehet baja, de azért ilyet nem kellene csinálni! Az objektívtagokat mozgató mechanika sérülhet benne és ha valami noname kínai cuccról van szó, akkor láttam már olyat, hogy egy ilyen után megbolondult az egész fényképezőgép és csak azután volt hajlandó jól működni, hogy a "benyomás" előtti állapotba tettük az objektívet.
2018. jún. 16. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Én mindig így toltam vissza a fujifilm 3.1 megapixeles compakt-on az objektívet és semmi baja nem lett azon kívül hogy pár év alatt lötyögős lett az optika :-D
2018. jún. 30. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!