Milyen digitális fényképezőgépet érdemes venni kezdőként?
Tanulási célra használnàm, elsősorban tájképeket és természetfotókat, épület fotókat, esetleg családi eseményeket megörökítő fényképeket készítenék vele. A legalapabb dolgokkal tisztában vagyok, a témával kapcsolatban. Egy bridge típusú gépre gondoltam, nem tudom mennyire érné meg “beruházni” egy komolyabb kompaktra vagy egy olcsóbb tükör reflexesre. Vagy 70-80 ezret szánnék rá, de ha ez nem reális költhetek rá egy százast is, ha muszáj (+kiegészítök). Egyébként zoom és vagy nagylátószögű objektívet használnék hozzá, elsősorban, ha ez számít.
14l
K.b. 1000-ren tették már fel ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=milyen+digi..
+ csak itt a fotós topic főoldalán 4 másik is ugyanezt kérdezte, olyan sok minden újat nem nagyon lehet ezekhez a kérdésekhez írni, van itt egy jófej tag, akinek a vágólapján rendszerint be van készítve egy korrekt és részletes válasz ezekre a kérdésekre, érdemes végigolvasni (igazából pin-elni kéne a topic főoldalára, ha lehetne).
Ha komolyan gondolod, a szenzor mérete legyen okés (1/2.3"-nél nagyobb), és legyenek rajta manuális módok. Kiegészítőket meg csak azután vegyél, mikor már konkrét céljaid vannak és tudni fogod, mi mire való és biztos leszel abban, hogy ki fogod tudni használni őket. Nézz körül neten, nagyon sok youtube-csatorna foglalkozik már fotós témával, még a kérdésedre is egzaktabb választ kaphatsz.
#6 Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, akkor jobb lenne ha nem is írnál semmit.
Elvtárs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!