Ha SD kártyák sebességét szeretném Canon EOS géppel tesztelni, hogy melyik SD kártya jobb, akkor arra mi a legpraktikusabb/leggyorsabb kvantitatív módszer?
h2testw
Ezt a programot használd.
Én ha Ebayen vettem kártyát, ezzel teszteltem, minden hibát kimutat és közben, meg a végén megadja az írási/olvasási sebességet.
Ha teljes írási/olvasási tesztet kérsz, 32GB-nál rámegy egy óra legalább, de teljes lesz a teszt.
MINDEN ADAT TÖRLŐDIK!
Átállítod raw+ jpg-re a gépet és MF-re a lencsét, Manualba tekered, valami rövid időre, és a másodpercmutatós órát nézve kerek időpontban indítva pár másodpercig nyomod a sorozatot, majd amikor a géplámpa elalszik, megint megnézed az órát. Lehetőleg ugyanabba az irányba lőve, hogy a fájlméretek ne különbözzenek nagyon.
Nekem egyébként az a meglepő eredmény adódott, hogy az Ultra 80 Mb-s Sandisk nagyon lassú, az egyszerű kék Sandisk olyan jó, mint az Extreme 45 Mb-s, s az meg nem meglepő, hogy ezeknél valamivel jobb az Extreme 90 Mb-s Mondjuk ezeket a gyakorlatból már észleltem, szóval csak a kinézetet és feliratokat nézve volt meglepetés. Ezek SD-k voltak.
Régebben teszteltem 1D Mk3-al CF kártyákat, de a gépen annyira túlhaladt az idő, hogy gyakorlatilag egyforma eredméynt adtak különböző újabb évek kártyái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!