Az USM gyorsaságára és pontosságára mikor van szükség?
Az alábbi leírásból az világos, hogy a halkság az előny tud lenni pl. videózásnál, esetleg madárfotózásnál. De a gyorsaság és pontosság az mennyire gyors és mennyire pontos a klasszikus obikhoz képest? Érezhető bármennyire is? Van ennek értelme, amikor érzékelhetően kihasználható? Én aligha hiszen, de cáfoljon meg valaki. Miért hangsúlyozták ezt ki a leírásban?
USM – UltraSonic Motor – Ultrahangos élességállítás. Ennek kétféle változata van. A Micro-USM egy piezoelektromos elven mûködõ mikromotor. A gyûrû-rendszerû USM (Ring-type USM), szintén piezoelektromos elven mûködõ, de magnélküli motor. Ez áttételek nélkül mozgatja az élesség állítására szolgáló lencsetagot. Ez halk, gyors és pontos mûködést jelent.
Nem számít. Tényleg. Kár is emiatt pazarolni a biteket, koptatni a billentyűket és növelni az adatforgalmat a neten.
Tök felesleges. A kitobi igazából mindenre jó.
Nem mondtam meg, hiába írjátok le harmadszor is. Én nem mondtam. Én kérdeztem.
ez egy új infó számomra, hogy az USM mozgó dologra rá tud fókuszálni az exponálás idejével összemérhető gyorsasággal, ez igaz? Mekkora sebességekről van szó? mármint a fókuszsíkra merőlegesen
Biztosan jár ide Canon gyári mérnök, aki tud erre válaszolni...
Átlag bolygólakónak ez a megválaszolhatatlan kérdés felesleges, mert amikor például én szembe állok a vágtázó lóval, a felvételek sikerülnek, de nem méri senki a pillanatnyi sebességét a jószágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!