Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen állvány lenne jó nikon...

Csirke úr kérdése:

Milyen állvány lenne jó nikon gépre?

Figyelt kérdés
(Plane spotting) lehetőleg legyen stabil és ne pálcika lábai legyenek

2018. jún. 28. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy én vagyok maradi, de én fordítva szoktam: a gépet rakom az állványra, nem az állványt a gépre.

Spottinghoz amúgy miért kell állvány? Hosszú záridős spotting lesz?

2018. jún. 28. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
manfrotto 055
2018. jún. 28. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:

"Nikon gépre"

20 dekás kompakt gép, vagy 3 kg össztömegű fullframe gép, fényerős telével?

Nem mindegy!

2018. jún. 29. 13:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Amúgy azért kell mert egy kicsit remeg a kezem (rezgés csökkentős kamera) a kamera 0,5-1,5 kg lehet (nem szoktam méricskélni) nem nehéz amúgy.
2018. jún. 29. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyébként egy sima monopod is jó lehet erre a célra.
2018. jún. 29. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:

a géphez bármelyik állvány jó, mivel az állványmenet szabványos. a teherbírását a gép súlyától függően célszerű megválasztani, hogy stabilan elbírja. persze érdemes a felhasználást is figyelembe venni, hogy csak fotózol, vagy videózol is, csak besegíteni akarsz a rövid záridős képek stabilitásánál, illetve kényelmesebben akarod tartani, vagy hosszú záridőket is akarsz használni vele. az sem utolsó szempont, hogy te milyen magas vagy és milyen magasra akarod emelni az állványt. célszerű legalább olyan magasat venni, hogy kényelmesen szem magasságba emelje a gépet - akár úgy is, hogy alacsonyabbra teszed, mint ahol állsz pl. egy domboldalban, vagy lépcsőn.

érdemes elmenni egy boltba megnézegetni az állvány kínálatot, beszélgetni az eladókkal, na meg hogy mások mit használnak ilyesmire...

2018. júl. 2. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!