Régebbi, fix objektíves kompakt fényképezők bázistávolsága?
Ez is hasznos volt, és köszönöm, mostmár legalább tudom hogy a tizenéve használt Carena focus free gépünk hogy működött.
De a lényeg, hogy micro 4/3 gépre akarnék adaptálni egy-egy fix objektíves gép lencséjét, és - hogy valamennyire tudja a gyári adatokat, az objektíven feltüntetett pontokon (végtelen - és közelpont).
Meg lehet csinálni csak úgy ránézésre is, de akkor nem ott lesznek a pontok, mint a lencsén feltüntetve, pl. nem lesz végtelen, vagy hamarabb lesz.
Bár ezt precíz adapter nélkül amúgy sem könnyű belőni...
Most közben hogy újra elolvastam a kérdésemet, fix objektív alatt nem a focus free-t értem, hanem azt hogy nem cserélhető.
#3 ezt tudom, de köszönöm :)
A lényeg, hogy vegyek-e helicoidot vagy inkább harmonika kihuzatot, vagy elég egy m42 adapter, és különféle vázsapkákba belefúrva elhelyezni az obit?
Félek, a helicoid és a harmonika kihuzat is túl messzire vinné az élességi síkot a géptől.
Amit leírtál, igen, az adaptálás öröme, és hogy nem a megszokott módon fotózgat az ember.
És ezt annyira nem mondanám rossz minőségnek:
Ez csak néhány, természetesen vannak ettől rosszabbak valóban. De ha azt nézzük, hogy 2-4 ezerért már lehet venni ilyen gépeket amiről le lehet szerelni az objektívet, és feladaptálni, jó és érdekes időtöltésnek tűnik.
Van aki 100 évesnél régebbi kihuzatos fényképező objektívet tett a Sony A7-es gépére (jó, az fullframe...) és elég jónak bizonyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!