Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Az objektíves gépek használói...

Az objektíves gépek használói miért nézik le a kompaktosokat?

Figyelt kérdés
Nekem kompakt gépem van de csupán abban különbözik az objektívesektől hogy nem lehet cserélni az objektívet . Kinézetre pont olyan és mèg talán jobb képet is csinál . De amikor valaki kérdi a márkát ès a tipust (sony de èn meg vagyok vele elégedve . Olyan jo kèpeket csinál akár a Nikkon) de mièrt vágnak olyan fura arcot azok akik cserèlhető objektives gépet használnak ??

2016. ápr. 5. 17:14
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Szépen kérlek lehetőleg értelmes választ adjatok .
2016. ápr. 5. 17:15
 2/17 anonim ***** válasza:

1. Mert fogalmuk sincs mirol van szo, a sznobizmusuk addig terjed, hogy tukorreflexes gep, nem kell tobb a profizmushoz.

2. A profi fotozashoz fontos, hogy ki tudd valasztani a temahoz leginkabb megfelelo objektiv(ek)et. Csinalhatsz gyonyoru kepeket enelkul is, de tudd hogy meg van hova fejlodni.

2016. ápr. 5. 17:26
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

"Az objektíves gépek használói mièrt nézik le a kompaktosokat?"

Nyilván cserélhető objektívesre gondolsz, mert a kompaktodnak is van objektívje. Csak nem cserélhető. Egyébként ne általánosíts, én például mindig javasolni szoktam a kompaktokat, sokan nem tudják kihasználni a dslr-t. Az általánosítás viszont csúnya dolog. Emiatt már inkább lenézek valakit.

"Nekem kompakt gépem van de csupán abban különbözik az objektívesektől hogy nem lehet cserélni az objektívet . "

Fenét. Nem értesz hozzá, ez egyből látszik. Egy csomó olyan technikai parqaméterben elmarad a dslr-től, ami bizonyos esetekben nagyon sokat számít.

"Kinézetre pont olyan és mèg talán jobb képet is csinál ."

Mivel minden bizonnyal jóval kisebb érzékelője van mint egy dslr-nek, kizárt, hogy - technikai értelemben véve - jobb képet készítsen. Persze lehet, hoyg te nem látod a minőségbeli különbséget, de az, hogy te valamit nem látsz, nem jelenti, hogy nincs is.

"De amikor valaki kérdi a márkát ès a tipust (sony de èn meg vagyok vele elégedve . Olyan jo kèpeket csinál akár a Nikkon) de mièrt vágnak olyan fura arcot azok akik cserèlhető objektives gépet használnak ??"

A Nikonnak is van kompakt gépe és a sonynak is van cserélhető objektívese. Egyébként a jó képet leginkább a fotós készíti, aki ügyes, egy mobiltelefonnal is jobb képet csinál, mint egy bénabéla egy másfél milliós dslr-rel.

Összefoglalva: mit érdekel téged, más mit gondol? Inkább azzal törődj, hogy te mit tudsz - a kérdésedből ítélve még nagyon sokat kell tanulnod ahhoz, hogy azt mondhasd, te a kompakttal is készítesz olyat, mint más dslr-rel.

2016. ápr. 5. 17:26
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Pont te nézed le a cserélhető obisokat, mert szerinted a te képeid jobbak.

"mièrt vágnak olyan fura arcot azok akik cserèlhető objektives gépet használnak ??"

Én is fura arcot vágnék ha hallanám hogy neked "nikkonból" és sonyból áll az egész fényképezés

2016. ápr. 5. 17:40
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2016. ápr. 5. 17:48
 6/17 anonim ***** válasza:
88%

Az első amiben tévedsz, hogy csak abban különbözik egy kompakt, hogy nem lehet leszedni róla az objektívet. A legtöbb kompakt érzékelője töredéke méretben a dSLR/MILC gépekének (Összehasonlításképp: [link] de képfeldolgozó rendszerben, élességállításban sőt minden egyéb tekintetben is magasabb szintet képviselnek a kompakt/bridge társaiknál.

A második dolog amiben tévedsz az az, hogy egy kompakt jobb képet csinál mint egy dSLR/MILC. Az általánosan nagyobb fényerejű objektív, a jobb (szín)dinamika, a magasabb érzékenység mellett is kevésbé zajos szenzor, a nagyobb felbontás technikailag jobb képek készítésére adnak lehetőséget mint egy kompaktnál. Igaz lehet, hogy ideális körülmények között egy gyengébb kamerával a hozzáértő jobb képeket készít mint egy nem hozzáértő, de a jó kép statikusan a megfelelő látásmód/tehetség, a megfelelő felszerelés és az azt használni képes szaktudás mesterhármasából születik. Lehetsz Te akármekkora Istenadta tehetség, a tehetséged nem csinál fényt ha nincs, nem tudja bevilágítani a témádat és nem tanulja meg helyetted a szakmai alapokat, ugyanakkor tudhatsz mindent a fotográfiáról és a géped működéséről ha nincs tehetséged/szépérzéked/látásmódod és végül de nem utoljára hiába van akármilyen megahiperextra cuccod ha nem tudsz vele mit kezdeni mert nincs látásmódod vagy nem tudod használni azt.

A harmadik dolog amiben tévedsz, hogy a fényképezőgép készíti a képet. Nem. A képet a fotós készíti, a fényképezőgép csak az eszköz.

Egyébként a Nikon gépekben a mai napig Sony érzékelő van (ez a Nikon szerencséje a Canonnal szemben). Eddig abban különbözött a két gyártó, hogy a Nikon szoftveresen lényegesen többet tudott kihozni ugyanabból a hardverből, de amióta az A7 széria létezik, már ez sem igaz.

2016. ápr. 5. 20:43
 7/17 anonim ***** válasza:
A link helyesen: [link]
2016. ápr. 5. 20:43
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

Néhány kompakt tud annyit mint egy közép-kategóriás tükörreflexes.

A leggagyibb gépek viszont kompaktok valószínűleg innen ered az előítélet.

ellenben a tükörreflexesek között is van nagyon gagyi. pl Nikon D40

2016. ápr. 6. 09:20
 9/17 anonim ***** válasza:
Melyik kompakt tud annyit mint egy középkategóriás tükörreflexes? (Ez esetünkben ugye a Canonnál a xxD a Nikonnál pedig a Dxxx vonalat jelenti...)
2016. ápr. 6. 09:28
 10/17 anonim ***** válasza:
Mert aki eljut egy bizonyos szintre fotózásban (ez kb. az amatőr kategória közepe) az elég hamar rájön, hogy nem elég egy objektív. Aki azt állítja, hogy egy objektívvel mindent lefotóz az leragadt az amatőr kategória alján mozog. Ennyire egyszerű. Én magam valahova az amatőr kategória közepének az alsó részére sorolom (mondjuk, ha az egész amatőr kategóriát 1-10 skálán beosztom olyan 4-es szint) de amikor elértem az általam 3-as szintnek gondolt szintet rájöttem, hogy kevés az egy objektív. Azóta van már összesen 3 és sokszor cserélgetem is közben azokat.
2016. ápr. 6. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!