AZ 1/4,1 -es mnéretű szenzor mekkora?
Egyszerűen nem igazadok ki a jelölések között.
Az 1 colos rendben, értem, de amikor ilyen tört számokat látok, nem értem, hogy kellene ezt számolni.
Az 1-hez viszonyítva a 4,1-szerese vagy az 1 colt el kell osztani 4,1-e, és akkor viszont létezik h annyira mini? (0,24 " -os???)
Dehogy érted....:)
Ezen az oldalon megtalálod, igaz csak az 1/4"-osat ami csak egy kicsivel nagyobb, de legalább láthatod a nagyságrendnyi különbséget a többi szenzorhoz képest.:
Egyébként ez a szám a szenzor átló mérete.
1" = 16mm
ez rendben van, de most ez nem válasz a kérdésre.
az 1/4" nyilván oké, ez így érthető. ahogy írtam, az olyanok nem érthetők, mint 1/5,8" stb (igen, azt is tudom h az átló, de ettől még mindig nem vagyok előrébb)
Valaha a televíziózás hőskorában elektroncsöves képrögzítő eszközöket használtak. Pl. a cső fizikai külső átmérője 1 coll volt, de benne a képrögzítő modul méret nyilván kisebb. Végtelenül leegyszerűsítve, ezt az ún. optical formatot használják a mai csipek méretének megnevezésére. Vagyis ha a csip akkora, mint a régi 1 collos külső átmérőjű képrögzítőben volt, akkor egyszerűen azt hazudják rá, hogy az egy 1 collos csip, de persze qurvára kisebb, így lesz a valóságban az említett 16 mm az 1 collnak hazudott méret. A szokásos aljas marketinghúzások egyike.
Az 1/5,8" meg tört: 1 per 5,8. Elosztod, megkapod, figyelembe veszed, hogy 16 mm-s collal" kell számolnod és meg is van az átló, mm-ben. És látod milyen jól kitalálták, az egyszeri parasztnak semmi esélye, hogy gyorsan megtudja, mekkora képrögzítő is van az eszközben. Bár nem kicsit tudathasadásos, hogy a hüvelyket tizedes törtben írják :)
köszi, úgy látom, van még aki épelméjű :)
tudod az a teljesen hihetetlen nekem h abszolút komoly, jól felszerelt és drága kamerákba is képesek olyan mini szenzorokat bele tenni h egyszerűen nem is értem a dolgot...
Drága "ép elméjű " barátom. Van egy jó hírem számodra. Te bármit mondhatsz rám, nem fogok megsértődni. Az egész megnyilvánulásoddal kiállítottál magadról egy szegénységi bizonyítványt. Olyan ez mint amikor egy faluban a legszélső utcában játszó gyerekek közül egy letolja a gatyáját és felém mutogatja a csupasz hátsóját.
Az ilyeneken csak mosolyogni tudok.
akkor mosolyogj ... csak azt nem ertem soha, ha vki nem akar vagy csak beszologatni tud, mi a fraszert szol hozza egy kerdeshez?
azert latod valakinek sikerult normalisan is ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!