Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mikor lehet igazán kihasználni...

Mikor lehet igazán kihasználni a manuális módot?

Figyelt kérdés
Ahogy a legtöbb ember, én is szinte mindig rekeszen fotózok, illetve gyors helyzetekben, pl. sportfotóknál záridőre váltok. Az egyetlen téma, amit csak M-ben tudok megoldani, a több perces felvétel, mondjuk elmosódott felhők vagy vízfelület eléréséhez. Ti milyen helyzeteket mondanátok, amiknél a manuális beállítás egyértelműen jobb a félautomatáknál?
2018. ápr. 22. 10:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Na tessék, már nem vagyok a legtöbb ember, mert én sportot 13 éve fényképezek Av-vel, hiszen sosem rekeszelve mindig a legrövidebb lehetséges időt adja.

Egyféle témánál agyon gyorsan változó fényviszonyoknál, de inkább sötétben a mai gépeknél viszont egyértelműbb utasítás a manuális, ISO-automatával,leginkább azt használom (félautomatában hiába állítok be minimum záridőt, ha elfogy a fény, csak nagyobb időt állít be). Persze, ennek is megvan a hátránya, ha végleg elfogy a fény, akkor aláexponált lesz. Ez már megint az a kérdés, hogy mi a fontos, nekem épp az, hogy ne mozduljon be - te meg egyébként nem mondtad el. :)

2018. ápr. 22. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!