Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ez hogy lehet? SD kártya nem...

Ez hogy lehet? SD kártya nem jó, microSD adapterrel meg jó!

Figyelt kérdés

Hogyan lehetséges az, hogy ha beteszek bármilyen SD kártyát a fényképezőgépbe legyen az 4gb, 8gb, 16gb cl4 vagy c10 akkor azt írja ki a gép, hogy: A MEMÓRIA MEGTELT!

Viszont ha microSD kártyát teszek be adapterrel akkor az 1gb, 8gb, 32gb is tökéletesen működik.

A gép amúgy egy Samsung Digimax S700.

Úgy találtam, ezt leszámítva működik, lehet ezért kukázták ki :D

2018. márc. 9. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy az sd kartya olvasojaval van valami gond?
2018. márc. 9. 13:23
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen én is erre tippelek csak nem értem mi a különbség sima SD kártya és SD kártya adapter között mert mind a kettő 9 "papuccsal" érintkezik az olvasóban.

Bár lehet Adapternél nem használja az összeset :)

Fura nekem :)

Ezt leszámítva tökéletesen működik, makró módban egész szép képeket csinál...

lehet eladom numizmatikuai fórumon pár ezerért :D :D

2018. márc. 9. 13:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát úgy tűnik mégsem lesz eladva...

Valamilyen elektromos gondja is lehet mert vadi új Duracell elemeket 10 képkészítés alatt lemerítette csutkára :) lol

2018. márc. 9. 13:53
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
írásvédettsëg kapcsoló SD-n nincs átkapcsolva? SD vagy SD adapter az mindegy.
2018. márc. 9. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem támogatja az SDHC kártyákat, tehát csak a maximum 2 GB kapacitású SD kártyát képes kezelni, azzal próbáld meg, hátha megoldódik az indokolatlan merülés is
2018. márc. 9. 14:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Már szétkaptam darabokra :D

(Természetesen a 320voltos kondi jól megb**szott)

Nem volt "bekapcsolva" az írásvédettség :)

Azt kétlem, hogy nem támogatná a HC-t.

Mivel Adapteren keresztül 32gb-os MicroSDHC-vel tökéletesen működött addig a 10 képig amíg le nem merült :D

Kiforrasztom belőle a kondit, másra nem tudok gondolni ami ennyire szívná az energiát.

2018. márc. 9. 14:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megrázott akkor annak annyi is, mivel kisült. Én is jártam így régi fényképezővel. Hozzáértem véletlen a vaku kondihoz, megrázott, pukkant egyet a vaku izzó, égett szag és onnantól meghalt a gép.
2018. márc. 10. 08:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül jelenti azt, hogy annyi a kondinek, de kondi nélkül még működik a gép, csak nem vakuzik!

Ki is forrasztottam belőle a kondit, hátha az "szívja" az elemeket valami úton módon.

Összeraktam és arra a következtetésre jutottam, hogy ha SD kártya vagy SD kártya adapter nélkül kapcsolom be akkor 3/4-ig mutatja az elemek töltöttségi szintjét.

Ha viszont SD kártyával vagy adapterrel kapcsolom be akkor pár másodperc után kiírja, hogy AZ ELEM LEMERÜLT!

Szóval valami a kártyaolvasójával lehet, az meg nem javítható.

Addig marad szobadísz vagy feldobom vaterára 1 forintért mert hátha valaki megvenné mert pl. a kijelző, optika, ccd érzékelő, nyomógombok, módtárcsa elektrónikája teljesen jó. :)

2018. márc. 10. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!