A szenzorméretet hjogy kell érteni?
Annyi módon látom, hogy nem tudokm kiigazoidni, eddig a legjobb az volt sztem, amikor megadják rendesen h X mm x X mm vagy APS-C stb, azaz aminek utána tud néázmi az ember objektíven.
Azt mondták nekem h 4/3 colos alatti méretűt eszembe se jusson venni. ehhez képest még egész drágákat is látok 2/3 vagy 1 colos szenzorral.
na de pl ezt most hogy kell érteni:
"Szenzor mérete
1/4.85"
ez az 1/ xxx ez most tulképpen mit jelent? az 1 col osztva 4,85-tel?
Nem azt írtad, hogy épp elég hanem azt, hogy egy rakás ... Olvasd már vissza magad.
Azok akik ide írnak azoknak is sok tapasztalatuk van. Nekem speciel több mint 15 év.
Látszik a kérdésen és a kommenteiden is, hogy nem vagy képben és még meg is vagy sértődve. Mégis mit vársz?
igen, sötétben tényleg egy rakás ...
de mi látszik:? tudom h itt midnenki nagyon okos, de pont ezért kérdeztem. szal ha esetleg a csesztetés helyett vmi értelmeset írnátok páran, az egész jó lenne. csak tudom, az sokkal nehezebb
Én nem tudom, nektek milyen csodagépeitek vannak, én azt látom, hogy egy modern APS-C-s gép jpg-je ISO 1600-on már igencsak zavaróan dorozmás ha homogén a felület.
Márpedig alkonyatkor egy ISO 1600 az már nem megy csodaszámba...
Íme, a Canon 80D [link]
az első image quality ábránál a kép tetején levő színes kockás táblára húzva a mutatót szépen látszik.
Kérdező ott téved, hogy az FF sem 100%-os megoldás, az csak jobb, mint az APS-C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!