Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A szenzorméretet hjogy kell...

A szenzorméretet hjogy kell érteni?

Figyelt kérdés

Annyi módon látom, hogy nem tudokm kiigazoidni, eddig a legjobb az volt sztem, amikor megadják rendesen h X mm x X mm vagy APS-C stb, azaz aminek utána tud néázmi az ember objektíven.

Azt mondták nekem h 4/3 colos alatti méretűt eszembe se jusson venni. ehhez képest még egész drágákat is látok 2/3 vagy 1 colos szenzorral.

na de pl ezt most hogy kell érteni:

"Szenzor mérete

1/4.85"

ez az 1/ xxx ez most tulképpen mit jelent? az 1 col osztva 4,85-tel?

2018. febr. 1. 09:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

matematika

1 osztva 4,85-tel

ennyi hüvelyk lesz a szenzor átlója.

Ezt ha megszorzod 25,4-del akkor megkapod hogy hány mm-es.

Pontos szenzorméretekre keress rá a Neten. Qrva sok helyen meg van.

2018. febr. 1. 11:02
 2/16 anonim ***** válasza:

Amúgy a gép árát nem csak a szenzorméret szabja meg.

Van annyi más is: Optikai stabilizátor, wifi, processzor fajtája, memória mennyisége stb... stb... stb....

2018. febr. 1. 11:07
 3/16 A kérdező kommentje:

na de jézus isten, hát akkor ha ezt tényleg osztásnak kell érteni, el s etudom képzelni, mi a frászt tettek bele szenzor gyanánt, hát az APS-c is csak éppen megfelel ... ez meg az 1-esnek a töredéke ???

na jó ... köszi, végül is ebben akartam biztos lenni :) köszi

2018. febr. 1. 11:27
 4/16 anonim ***** válasza:
61%

Azért az aps c nem csak éppen megfelel mint ahogy te írod.

Viszont 4/3 alatt tényleg nem érdemes venni, akkor már inkább telefonnal kattogtatnék.

2018. febr. 1. 12:47
 5/16 A kérdező kommentje:

hiddd el h de! olyanom van és egy rakás ...

pedig f1,8-as, mégis már szürkületben is gáz a minőség. nagyon úgy néz ki h fullframe alatt nem is érdemes gondolkodni sztem.

2018. febr. 1. 15:37
 6/16 anonim ***** válasza:
Hát a fullframe is határeset. Ha komolyabban akarsz foglalkozni a fotózással, akkor csakis középformátumot szabad venni.
2018. febr. 1. 16:42
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz kiigazodni a szenzorok méretén, jelölésén de neked a full frame kell, ahaaa jó :D

Pár millióan elég színvonalasan elkattingatunk a világban akár hobbi akár profi szinten is aps-c gépekkel, de mindig van egy meg nem értett zseni :D

Amúgy meg ha szürkületbe 1.8-as objektívvel nem tudsz vállalható képet csinálni az user error lesz megsúgom...

2018. febr. 1. 19:51
 8/16 anonim ***** válasza:

A fotózás világában 1" = 16mm

Amikor azt mondjuk, hogy a szenzor 1"-os, az a szenzor átlójára vonatkozik. Vagyis a szenzor átló 16mm.

1/2.3" -as szenzor átlója 7,7 mm (táblázat alapján).

1/2,3 = 0,43478

0,43478 X 16 = 6,95

Ez azt jelenti, hogy nem minden esetben kapunk pontos eredményt az 1/2,3 csak viszony szám.

4/3" nál :

4/3 = 1,333

1,333 X 16 mm = 21,333

A táblázatok a 4/3" as szenzornál a szenzor átlót 22,5 mm nek jelölik meg. Vagyis itt is a 4/3" csak egy viszony szám.

[link]

2018. febr. 1. 20:17
 9/16 anonim ***** válasza:
71%
Hát itt tényleg inkább emberi tényező lehet a dologban, nem a full frame hiánya. Legalábbis eddig nem sokakat láttam leszólni az APS-C-t. Én érdekes mód boldog vagyok a mikro 4/3-ommal, szürkületben is. FF jelen esetben pénzkidobás lenne a részedről, előbb mindenképpen ki kellene nyomozni, hol hibázhattál. :/
2018. febr. 1. 20:26
 10/16 A kérdező kommentje:

igazatok van mindenben igen!!!

ugyan néhány dolgot nemtom honnan vettetek, leginkább ti költöttétek hozzá, de sebaj.

az APS-C pedig azt írtam h éppen oké, de az alatt nem. lehet h nem értek hozzá, bevállalom, nekem csak tapasztalataim vannak.

2018. febr. 2. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!