Canon 77d melle egy 1200d?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Regebben egy 1200d-t hasznaltam, szerettem, kinöttem. Azota egy 77d boldog tulajdonosa vagyok. Fix obikat hasznalok, ami azt eredmenyezi, hogy gyakran kell cserelgetni a lencseket. Bevallom oszinten, hogy utalom cserelgetni, felek hogy leejtem stb. Szoval most adodott egy olyan lehetoseg, hogy a kedves baratomtol visszavasarolhatom az 1200d-t, mivel o nem hasznalja. A terv az, hogy visszaveszem, kap tolem premium obikat, es napkozben jo fenyviszonyok mellett hordom magammal a 77d melle. Igy nem kell annyit obit cserelgetni, csak eloveszem a masik gepet es azzal lovok. Komolyabb munkanal, studio vagy portrefotozasnal termeszetesen csak a 77d-t hasznalom majd. A kerdesem az, hogy van-e az otletemnek pozitiv alapja, vajon ugyanolyan, vagy eszrevehetetlenul pici kulonbsegeket fog nyujtani a 1200d jo fenyviszonyok kozott? Erdemes-e visszavennem? Nemlesz-e minosegbeli visszaugras (es most nem az anyagminosegre, hanem a fotominosegre gondolok)? Koszike

2018. jan. 16. 16:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Ugye ez csak valami hülye vicc?
2018. jan. 16. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyébként ha már itt tartasz, akkor vehetnél valamennyi objektívedre egy vázat, akkor soha nem kéne cserélgetni.
2018. jan. 16. 17:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem ertem miert lenne vicc? Ha el kell kapni a pillanatot nincs idő obit cserélni.. 2 váz még elfér egy emberen, egy hevederen, de több nem. És a 2 igenis megszokott és bevált módszer! Mindemellett az 1200d-t 40ezer forintért tdnám visszavásárolni..
2018. jan. 16. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Komolyan bohócot akarsz csinálni magadból?
2018. jan. 16. 22:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Te tenyleg ilyen primitiv vagy? 3 kommentet kuldtel, eddig enynek sincs relevans ertelme. Ha tenyleg meg van a (negativ) velemenyed kerlek fejtsd ki. Komolyan. Erdekel.
2018. jan. 17. 09:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem gyakorlati problémáim voltak ezzel a módszerrel, és ismét beigazolva láttam a régi mondást, miszerint az ördög a részletekben lakozik. Először is az a gyors váltás, ami egy zoom-tekeréssel tud versenyezni, az csak nem megy. Másodszor is két Canon között pont annyi a különbség, ami zavaró, mert majdnem ugyanolyan, de mégsem, és így időnként azt nyomod az egyiken, amit a másikon kellett volna nyomni.

Nem vitatom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem ildomos elszalasztani pillanatokat (ha szolgáltató az ember egy egyszeri rendezvényen, meg ha kedvtelésből fotóz, de nem normális :D ), én ilyent nem vállalok. Így aztán, bár alig van zoom, és alig viszem el őket, én erről a koncepcióról letettem. Ha 200 km-t utazom egy sportversenyért, akkor viszek másik gépet is, de ez a tartalék kérdése.

Ha engem kérdezne valaki, azt is írhatnám, hogy szerintem nincs univerzális zseni a fotózásban se, és ez a gyújtótávolságokban is megmutatkozik. :)

2018. jan. 17. 10:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Jó, kifejtem én is.

Mi az a téma, amit fotózol, milyen céllal?

Mert ha profi fotós vagy - tehát ebből élsz -, akkor ugye nem ilyen vázakkal bohóckodsz. Valamint akkor veszel egy minőségibb zoomot. Vagy kettőt. Meg egy második fullframe vázat tartaléknak. Persze vannak olyan rendezvények, események, ahol jól jön a két váz, de még ott is inkább két zoomobit használ az ember.

Mondjuk azt is le merném fogadni, hogy öreg, manuális fixekről van szó, amiket párezerér' vettél a kínain.

Ha viszont amatőr vagy, hobbi-fotós, akkor végképp nem értem. Mi az a téma, ami miatt több fix obira van szükséged?

Az egész kérdésfeltevés abból indul ki, hogy fordítva ülöd meg a lovat. Mintha lenne otthon két különböző fényszóróizzód, ezért vennél hozzá két olyan autót, amikben ki van égve az egyik izzó.

És akkor még ott van, amit Sztrogoff nevű felhasználó írt: a két különböző gépet hipp-hopp cserélgetve folyton össze-vissza fogod nyomkodni, nem tudod, melyiket milyen beálításon hagytad, stb.

Ökörség.

2018. jan. 17. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Mért csak kettő gép? Aki komolyan veszi a dolgot az minimum így tolja

[link]

Mindenre fel kell készülni nehogy az ember lemaradjon élete pillanatáról.

2018. jan. 17. 16:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 17. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!