Canon 600dre milyen obit vegyek KIT obi helyett/mellé?
Ezt most komolyan mi döntsük el? Te tudod mit akarsz fotózni és mire nem elég a 18-55.
Egyébként nekem is 600D van és szerintem érdemes venni egy telét (pl. Canon 70-300 IS USM) és egy nagyfényerős fixet (pl. Canon 50/1.8 II).
És mégis elmondanád légy szives, hogy mi bajod a 18-55 kitobival? Mert így gyakorlatilag 8mm-től egészen úgy 800mm-ig bezárólag bármelyik objektívet ajánlhatnánk.
Kevés a gyújtótávolság? Kevés a fényerő? Sz#r a minőség? Mennyi pénzért? Újonnan, vagy használtan? Mire használnád? <- Ez 5 kérdés, és legalább 15 objektívet foglal magában, ha nem többet.
Szerintem a Canon 18-55mm IS STM elég jó rajzot ad és csöndes az AF. Nem mindig szar ami "kit"
Egy tele tényleg hasznos. Azt kell eldönteni, hogy mire kell.
Az attól is függ, hogy mennyi pénzt tudsz kiadni rá, mit szeretnél vele leginkább fényképezni, és zoomosat szeretnél-e, vagy nem.
Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni. Ha pl. inkább tájképet, tágas városképeket fotózol, ha szeretnéd, hogy minél több minden "beleférne a képbe", vagy szűk helyiségekben is egész alakos képet, vagy csoportképet szeretnél, akkor nagylátószögű objektívre van szükséged, de erre a célra szerintem tökéletesen megfelel a már meglévő 18-55mm-es kit. Ha szeretsz ráközelíteni a részletekre, pl. valakinek az arcára, egy messzebb lévő toronyra vagy úgy lefotózni egy mókust, hogy ne ijeszd el, akkor teleobjektív, tehát 50mm-től felfelé akár 300 vagy 500mm-ig, a határt a pénztárcád szabja meg.
Tanácsot inkább akkor tudnék adni, ha az első mondatban leírt kérdéseket megválaszolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!