Canon 600dre milyen obit vegyek KIT obi helyett/mellé?

Figyelt kérdés
Most az alap kit obim van(18-55)

2014. nov. 12. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Ezt most komolyan mi döntsük el? Te tudod mit akarsz fotózni és mire nem elég a 18-55.

Egyébként nekem is 600D van és szerintem érdemes venni egy telét (pl. Canon 70-300 IS USM) és egy nagyfényerős fixet (pl. Canon 50/1.8 II).

2014. nov. 12. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem vegyél egy Canon 28-300/F3.5-5.6 USM EF-L IS-t.

[link]

2014. nov. 12. 18:25
 3/6 BazsiBácsi ***** válasza:
40%

És mégis elmondanád légy szives, hogy mi bajod a 18-55 kitobival? Mert így gyakorlatilag 8mm-től egészen úgy 800mm-ig bezárólag bármelyik objektívet ajánlhatnánk.

Kevés a gyújtótávolság? Kevés a fényerő? Sz#r a minőség? Mennyi pénzért? Újonnan, vagy használtan? Mire használnád? <- Ez 5 kérdés, és legalább 15 objektívet foglal magában, ha nem többet.

2014. nov. 12. 22:57
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ajánlhatnánk 1000 mm-es MTO-t, vagy egy Celestron csillagásztávcsövet is...
2014. nov. 13. 00:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a Canon 18-55mm IS STM elég jó rajzot ad és csöndes az AF. Nem mindig szar ami "kit"

Egy tele tényleg hasznos. Azt kell eldönteni, hogy mire kell.

2014. dec. 5. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Az attól is függ, hogy mennyi pénzt tudsz kiadni rá, mit szeretnél vele leginkább fényképezni, és zoomosat szeretnél-e, vagy nem.

Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni. Ha pl. inkább tájképet, tágas városképeket fotózol, ha szeretnéd, hogy minél több minden "beleférne a képbe", vagy szűk helyiségekben is egész alakos képet, vagy csoportképet szeretnél, akkor nagylátószögű objektívre van szükséged, de erre a célra szerintem tökéletesen megfelel a már meglévő 18-55mm-es kit. Ha szeretsz ráközelíteni a részletekre, pl. valakinek az arcára, egy messzebb lévő toronyra vagy úgy lefotózni egy mókust, hogy ne ijeszd el, akkor teleobjektív, tehát 50mm-től felfelé akár 300 vagy 500mm-ig, a határt a pénztárcád szabja meg.

Tanácsot inkább akkor tudnék adni, ha az első mondatban leírt kérdéseket megválaszolod.

2014. dec. 5. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!