Milyen kamerát érdemes lenne megvenni?
Szóval, nagyon vonz a fotózás és ki szeretném próbálni. Viszont. Nem tudom milyen gépet kéne vennem, hogy megtanuljam a lehetőségeit. Nem akarok egyből 60.000 ft-os fényképező gépet venni, mivel ha nem tetszik igazán a fotózás akkor felesleges pénzkidobás. Olyan 20.000 ft-ért tudnátok nekem fényképezőgépeket ajanlani.
Válaszokat előre is köszönöm! :)
(Nem tudom mi van velem most olyan rosszul fogalmazok :D)
Talán egy régi filmes?
Sajnos ez kevesebb játékot enged meg, mert drága az anyag.
Esetleg javaslom a telefonod fényképezőgépét.
A kompozíció alapjait azzal is meg lehet tanulni. Ha tetszik, akkor vehetsz drágább gépet.
Én sok képet csinálok telefonnal, majd körülvágom. Jó fénynél elmegy.
Sajnos van egy rossz hírem. A fotózás iszonyat költséges hobbi. Ráadásul egy fotózással foglalkozó amatőrre három stádium vár ha elkezdi ezt a tevékenységet.
1. Alvó állapot:
Teljes dilettantizmus. A hozzáértés teljes hiánya. A fotózással kapcsolatos paraméterek, jellemzők, minőséget befolyásoló tényezők nem ismerése.
2. Az ébredés:
Az első csalódás, a kompakt gépek képminőségében való szembesülés. Zajos képek, még vakuval is. Felismerés, hogy az 1/2.3"-as szenzoros gép a fotózás állatorvosi lova. A fotózáson kívül mindenre jó, elrettentő példának , de leginkább ajtó kitámasztónak kiválló...
3. Felébredés. Megérkezés.
Valamilyen 1"-os; 4/3-as; vagy APS-C szenzoros gép megvásárlása. Lehet örülni....Happy days...:)
Sajnos ez mind igaz, 20.000-ért nem fogsz olyan gépet találni, amin tudnál érdemben tanulni. De még 60-ért is necces. Ettől még nem kell elkeseredni, sokan, köztük én is full automata zseb kompakttal, majd bridge-dzsel kezdtem - igaz, pont nem a "tanulásról" szólt az a szakasz az életemben, inkább a feel-good kattintgatásokról, amikből aztán el tudtam dönteni, hogy engem valóban érdekel a fotózás, és így jöhetett később a komolyabb/drágább gép.
Szerintem a használt piacon érdemes körülnézned, igaz, ott sem a legolcsóbb gépet kell rögtön kiválasztanod. Index fórum, hardverapró... Olyan gépet érdemes keresned, amin manuális módokat, PASM tárcsát találsz, konkrétan ilyet:
...csak aztán meg ha úgy alakul, hogy beszippant fotózás, akkor később nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. :D
Szerintem valamilyen olcsó,idősebb,de jó állapotú bridge
gépre lenne szükséged (átmenet a compakt és a tükörrelexes
között).Ezeken a gépeken minden állitási lehetöség megvan,
lehet rekeszt,időt előre választani,akár manuálisan is le-
het állitani.Tartozik hozzá valamilyen zoom objektiv,ami-
vel a képkivágást tudod gyakorolni.AF,de át lehet állitani kézi állitásra.Vaku többféle beállitással stb.
Ha PCre letöltesz valamilyen ingyenes képfeldolgozó
szoftvert látni fogod mit hibáztál,mit kellet volna
másként csinálni.Természetesen nem lesz olyan minőség,
mint egy modern gépnek,de arra jó,hogy megismerd,mint
változik a kép a gép beállitására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!