Milyen kamerát vegyek?
Hobbiból szeretnék venni egy olyan gépet, ami fotózik és videózik egyben.
Érdekel a fotózás, és a média, de elég tudatlan vagyok ezen a téren.
Próbáltam utánanézni, de fogalmam sincs, hogy kedjek neki.
A válasz mindig ugyanaz. Egy hozzáértővel beszéld át hogy mit akarsz pontosan.
Az sem mindegy hogy mennyi rá a lé?
Diákmunkám van, és a szüleim is besegítenek ha kell, szóval a pénz szerintem mindegy, ha egy jó gépet kapok érte.
Attól félek, hogy mondjuk egy Media Marktben dolgozó rámsózna egy bármilyen gépet :/
Fotózáshoz és videózáshoz tanulni ez elég jó (meg már haladóbbaknak is)(ha mind1 pénz)
Amíg nem jössz bele addig használod az automata funkciókat.
Aztán lehet továbblépni...
Ma már minden fényképezőgép fotózik és videózik is, egyben.
Aztán majd a vásárló fogja eldönteni, hogy mik az igényei, és erre mennyi pénze van.
Hosszas elemzésbe lehetne itt belemenni, hogy melyik gép miért jó választás és miért nem.
Tökéletes választás nincs. Valamilyen téren kompromisszumot kell vállalni, azaz valamelyik igényből le kell adni, de azért nem olyan vészes a helyzet.
Másik dolog a felhasználás. Ami nekem jó az neked nem biztos, hogy az lesz.
Lehet, hogy Te ragaszkodsz az APS-C szenzorhoz. Én nem.
Ez fotózáshoz tökéletes, de videózáshoz már kompromisszumot kell vállalni. Kevés a zoom, vagy ha veszel egy 18-300mm-eset akkor már jó vagy videózáshoz is csak éppen annak az árából már vehetsz egy 1"-os ultrazoom bridgét.
Vagy cserélgeted az obikat, ami szintén nem olcsó mulatság, és még macera is ha a videózást nézem.
Vagyis lehetnek nagyok az igények, de ha vastag pénztárca is van mellé akkor lehet szárnyalni.
Csak egy megjegyzés még. Manapság már nem az számít, hogy mit fotózol, vagy videózol, hanem az, hogy mivel.
Olvasgatom a prohardver digitális fotózás fórumát, egyesek már olyan szinten elvesznek a gépek áradatában, hogy már értékelhetetlen egy két hozzászólás.
És azt veszem észre, hogy már a kutyát sem érdekli az, hogy ki mire is fogja használni a gépét, csak megy a mantra egyik másik fényerősebb kompaktról, megy a szöveg a Resolvéról, zajszűrésről, raw videózásról, mindenki próbál felkapaszkodni a hozzáértő képalkotók robogó vonatára...több kevesebb sikerrel.
Van köztük olyan is aki egy éven belül már az ötödik fényképezőgépét teszteli(200-350 ezer forint értékűeket)...
Az meg külön tetszik mikor videózáshoz 3 szoros zoomos gépeket ajánlgatnak.Jól is néznék ki ha ilyennel kellene a mazsorett tánccal fellépő kislányomat videózni. Persze nem mindenki ilyen céllal vásárol kamerát. Nem mindenkinek van családja, jó akkor lehet hogy azoknak elég a 3 szoros zoom....:)
Én már tényleg ott tartok, hogy senkinek nem ajánlok semmilyen gépet. Mi vagyok én porszívó ügynök, akarom mondani kamera ügynök....:)
Legyen már mindenkinek annyi esze, hogy tudja mit akar. Ott a rengeteg tesztfotó: flickr.com, juzaphoto.com. Ill. teszt videó: youtube oldalakon. Lehet böngészni őket...
Ha statisztikát kellene vonni ezen az oldalon 95%-ban Canon D750-et ajánlják videózásra, már csak az a kérdés, hogy mit is akarunk videózni, és milyen messziről....
Ja, és még fényképezni is lehet vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!