Milyen kamerát vegyek?
Az a helyzet, hogy teljesen kezdő vagyok,de akarok tanulni és majd idővel profibb fényképész lenni.
A helyzet az, hogy nincs olyan sok pénzem, hogy vegyek egy profi kamerát. Kinéztem két kompakt kamerát, és két DSLR-t
A kompakt kamerák:
Sony DSC H300
Nikon COOLPIX L340
Mindkettő 20mpx
A DSLR kamerák közül:
CANON EOS 1200D 18mpx
Nikon D3300 24.2mpx
Tudom, hogy a kompakt kameráknak nincs RAW fájl formátuma, tudom hogy van nagy különbség köztük mint minőség, viszont akarom tudni, hogy a kompakt kamerák képesek arra, hogy jó képeket csináljanak sötétebb fényben, például naplemente, vagy a várost fényképezni este. Elég-e a kompakt egy kezdőnek minőségi képekhez? Azért is kérdezem mert van vagy 30-40000 forint különbség köztük.
Minden információt, véleményt, tapasztalatot szívesen meghallgatok.
Köszönöm előre is?
Magyarul a kamera videokamerát jelent, kezd itt a dolgot és a sok agyatlan is végre felfoghatná posztgraduális tudásával.
Ajánlatosabb sötétebb témákhoz a dslr fényképezőgép, mert az élesség állítása manuálisan eredményesebb-könnyebb, mint kompaktoknál az lcd kijelzőn vakon.
Hosszútávon is a dslr befutó fejleszthetősége miatt.
Mindezek előtt nem ártana felmérni tehetségedet, mert minden baltasz képes gombot nyomogatni és művésznek nevezni magát...
Tehát van e érzéked hozzá, amit esetleg kölcsön géppel vagy telefonnal is kiügyeskedhetsz.
Értsd így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!