20as megapixeles fényképező vagy egy 24,2 es a jobb? Mi a kulonbseg? A 24 megapixxeles szebb fotokat készít?
Köszönöm a kiegészítést, de ennek csak annyi köze van az előző állításához, meg az én kérdésemhez, hogy mindhárom ma íródott. Ne ködösítsünk már, hol van 14 megapixeles drága sportra hegyezett fényképezőgép, ez itt a kérdés, mivel ő ezt használta érvnek. ha azt mondod, mindegy, akkor ez tőle sem érv, akkor meg a kör bezárult. :)
Ugyanakkor megállapítja, hogy a megapixel, ha kis mértékben is, de képminőség meghatározó tényező. Ezt mondom én is. Hiába tesz valaki esküt arra, hogy csakis a nagyanyja CGA monitorán nézi a képeket, ha be akar avatkozni, akkor minél több a megapixel, annál jobb lesz az eredmény. Egyik ismerősöm használja a 40 Mp-s Sonyt, azt mondja, egyenesen elképesztően zajtalannak tűnnek a képek, hiszen a zaj is pici - ez egy másik szempont. Persze, 10 % lineáris pixelnövekedés ebben sem jelent sokat, de én már ezt is leírtam. Viszont 10 % mindig több, mint a semmi %.
Az is egy gyöngyszem, hogy nem kell a monitor felbontásánál nagyobb felbontású kép, aztán fél mondattal később, hogy mégis, aztán egy vesszővel később, hogy de nem azért, mert több megapixel van. :)
"az egyes korok aktuális profi csúcsgépei jellemzően kisebb felbontásúak, vagy ugyanolyan felbontásúak mint a velük egy időszakban kapható belépő szintű gépek."
Hát, ami a korokat illeti, ez Canonnál nem így volt az elmúlt évtizedben - a gépek megjelenésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!