Milyen fényképezőgépet ajánlanátok? + pár kérdés
A Li-ion akku egyáltalán nem ördögtől való, nem tudom, miért félnek tőle az emberek, 100.000 felett a legtöbb gépbe már elég vaskos, tartós akkukat tesznek. "Nem kapható minden traffikban, mint a ceruza elem", szoktak ellene érvelni, hát a valóságban ez úgy néz ki, hogy a biztonság kedvéért még megveszed pluszban a pót akkut a kismillió akku/fotósbolt egyikében, és jó esetben évekre le van tudva az akkumulátor-gondod.
Utolsó kérdésedre reagálva, nem tudom, mennyire érdemes bridge-et bridge-re leváltani, lévén a képérzékelő szenzor még mindig jellemzően ugyanakkora (kicsi) ennél a kategóriánál, mint a Te évekkel ezelőtti FinePix-ed esetében. Szóval olyan hű de-minőségbeli ugrást nem biztos, hogy tapasztalni fogsz, mint egy nagyobb szenzorú milc/dslr esetében, már ami a képminőséget illeti.
Ha mégis bridge gépnél maradsz, akkor szerintem Panasonic Lumix FZ300, vagy az elődje, a "nagy öreg" FZ200 lehet jó választás. Nem véletlenül nagy kedvenc mind kettő, az FZ300-zal még én is szemeztem, Leica-optika és stabil f2.8 fényérték jellemzi tele állásban is! Az FZ300 inkább videó-szolgáltatásaiban nyújt többet (4k, stb.), ill. por- és cseppálló vázat kapott többek közt. Múltkor láttam belőle használtan 0km-eset, 100.000 alatt, lehet, érdemes lehet körbe nézni egy hasonló ajánlat reményében.
Én ugyan csak kipróbáltam, de egy makró szűrő szett sokat dobhat a makró képeiden, ha kellően türelmes vagy:
Ofkorz előtte mindenképpen érdemes megnézni, mekkora szűrőmenettel rendelkezik a géped. Nekem csak azért nem volt türelmem hozzá, mert rájöttem, hogy a szitakötők, pillangók, méhek nem fogják kivárni, amíg a megfelelő szűrőt teszem fel a gépre. Statikusabb témánál szerencsére nincs így. :) Remélem tudtam vmit segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!