Fotós tipp erre?

Figyelt kérdés

Ilyen szintű madárfotó lenne az elképzelés:

[link]

Aztán ez lesz belőle:

[link]

Lehet azért mert nem használok kint állványt, vagy esélyt nem adok arra hogy jó helyzetben levő madarat kapjak le, vagy nem jók az obik amiket használok (volt egy Tamron 70-210 f4.5-5.6 manuális, majd egy Cosina 70-300 AF, aztán most egy Tamron 80-210 f3.8-4) Utóbbitól fényerősebb, fix obira nincs keretem... Legalábbis 30-40 ezer és még több Ft-om.

Vagy profi AF rendszer, VR és (általánosságban) L-es minőségű optika kell... De attól se lesz jó a kép.

2017. okt. 9. 15:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10 folyt

Úgy választod meg a helyszínt hogy jó legyen a megvilágítás és a kompozíció

2017. okt. 9. 22:53
 12/12 anonim ***** válasza:
Az előzők már sok hasznosat elmondtak, én még azt vettem észre, hogy a második kép túl homogén színű, a barna madár barnás környezetben nem tud annyira kitűnni a háttérből (persze simán lehet, hogy az elsőnél is voltak zavaró faágak, csak kiszedte őket utólag a fotós). Jó lenne tudni, milyen fókuszbeállításokat használtak, az EXIF-ből sajnos nem derül ki. Az első képen viszonylag éles a madár a farktollától a csőre hegyéig (sőt, az egész faág is), lehet hogy sorozatképekből rakták össze a végleges verziót.
2017. okt. 10. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!