Tényleg ennyivel olcsóbbak a Canon objektívek, mint a Nikon objektívek?
Ez a kettő objektív ugyan az? Mármint ugyan az, csak az egyik Nikon, másik Canon gépre. (Bocsi nem értek ezekhez)
Canon: EF 50mm f/1.8 STM 37 ezer Ft
Nikon: AF-S 50mm f/1.8G 70 ezer Ft
Ha jól tudom, ez a kettő tulajdonképpen megegyezik, sőt, ha jól tudom a Canon még jobb is, mert a Canon STM fókusz rendszere az jobb mint a Nikon AF-S rendszere. (ha jól tudom) A Nikon AF-P rendszerével lenne azonos teljesítményű a Canon STM fókusz rendszere (ha jól tudom).
Azért kérdezem, mert ha ezek tényleg ugyan azok, akkor mindenképp Canon gépet vennék, mivel hosszú távon jobban járok vele, hisz sokszor 30-40 ezer Ft különbséggel tudnék objektívet venni.
Belepislogtam néhány összehasonlításba és egyértelműen a Nikont mondják sokkal jobbnak. A különbség alapján nem ugyanaz a kategória a két obi
https://www.youtube.com/watch?v=c1u4h4PJ52U
amúgy szerintem igaz hogy a Nikon drágább de nem ennyivel
Olcsóbbak, de nem ennyivel. A két obi nem teljesen egy kategória.
De már megoldódott ez nikon/canon történet. Azt veszel amit akarsz, bármelyiket fel lehet tenni a másikra is, csak megfelelő eszköz kell hozzá.
Nagyon sokmindent lehet! Nyilván ésszerű határok között! F-es bajonettet egy EF-es vázra pl rém egyszerű. A necces megoldásoknál általában az autó fókuszt bukod első körben.
De találkoztam már Nikon - eos adapterrel is!
"Azt veszel amit akarsz, bármelyiket fel lehet tenni a másikra is, csak megfelelő eszköz kell hozzá."
Naja csak egy átalakító kell hozzá rongyos 70ezer HUFért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!