Hobbifotózáshoz melyik gép a legmegfelelőbb?
a leírtak alapján neked bármelyik gép pont ugyanolyan jól megfelelhet ebben a kategóriában. szerintem dönts az alapján, hogy melyiknek a kezelése, fogása, akár külseje tetszik jobban, meg persze mi fér bele anyagilag. használtan általában jobb gépet, esetleg magasabb kategóriájút, nagyobbtudásút is kapsz ugyanazért a pénzért, vagy több tartozék is beleférhet akár.
szerintem az is egy fontos és jó szempont lehet, hogy a barátaid, családod körében milyen hasonló gépe van valakinek, akivel pl. járhatsz együtt fotózni és kölcsönkérhetsz tőle valamit, ha neked nincs, vagy akár a következő kiegészítőt együtt is megvehetitek és használhatjátok közösen, tudtok egymással csereberélni. sokan alábecsülik, de hatalmas segítség tud lenni, ha kölcsön tudsz valamit kérni a másiktól és az működik a gépeddel, nem kell kompatibilitási gondokkal küzdeni folyton. engem már sokszor húzott ki a pácból egy kölcsönkért akksi, mikor elfelejtettem feltölteni, egy objektív, vagy egy vaku, amikor épp nem volt nálam megfelelő...
amúgy szinte mindegy melyik gépet veszed, mert a képet te készíted, nem a gép. az csak egy eszköz. te tudod, hogy melyik könyvet milyen tollal, író vagy épp nyomdagéppel készítették? na a fotózásban sem annyira fontos a gép, mint azt a boltok és a fényképezőgép gyártók szeretnék elhitetni velünk. én rengeteg fotóst ismerek és a többségükkel szinte soha nem kerül szóba, hogy ki milyen géppel fénkyépez. néha persze jól jön, ha lehetőséged van feljebb csavarni az érzékenységet, vagy ebben-abban többet, jobban tud a gép. de a legtöbb mai DSLR sokkal többet tud, mint amit egy hobbifotós kihasznál belőle. amikor meg elkezded érezni a gép korlátait, akkor már tudni fogod, hogy merre érdemes majd továbblépned a következő géped megvételénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!