Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen videókamerát vegyek...

Milyen videókamerát vegyek kisfilmek videózásához?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy videókamerát, de mivel nem értek hozzá, és tapasztalatom sincs ilyen téren, így gondoltam megkérdezem, hogy mit kell nézni a videókamera vásárlásakor. Elsősorban kisfilmeket szeretnék készíteni(azokból is próbálnék a Hollywood-i stílusban), ezáltal jó minőségben is akarom felvenni a videókat, és lehetőleg szerelnék is rá idővel külön mikrofont. Árral úgy vagyok ha veszek egyet akkor azt hosszútávra, de egy vagyont sem tudok kiadni rá, nyilván ha Hollyood-i stílusú filmeket akarok készíteni nem lesz olcsó, ezért próbálok olyat keresni ami olcsóbb de jó. Elsősorban az olyan emberekhez szól a kérdésem akik tapasztaltak, és van fogalmuk a dolgokhoz. Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2017. szept. 10. 12:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Azért mégis adhatnál valami támpontot, hogy mondjuk egymillió alatt vagy felett akarsz-e költeni.
2017. szept. 10. 13:15
 2/18 A kérdező kommentje:
Olyan 300e-ig.
2017. szept. 10. 13:31
 3/18 anonim ***** válasza:

ha nem ragaszkodsz újhoz, akkor 300-ból már ki lehet hozni egész jót, külső puskamikrofonostól is.

Én riportokat videózok, full HD-ben és sztem akármit is teszel, a saját mikrofont felejtsd el, az csapnivaló minőség, na meg nem azt veszi, amit éppen te szeretnél, tehát csakis mikrofon-csatlakozós típust keress.

Sonynak van több ilyenje, és az a 300 ezer egy reális max összeg, ha nem akarod a legújabb, legprofibb modellt és nem kell 4K mindenképp.

pontosabb elképzelés esetleg?

2017. szept. 10. 14:11
 4/18 anonim ***** válasza:

Pana GH4.

Kedv csináló videó:

[link]

2017. szept. 10. 16:17
 5/18 anonim ***** válasza:

Na még egy utolsó vidi a GH4 től:

[link]

2017. szept. 10. 16:21
 6/18 A kérdező kommentje:
Egy elektronikai boltban találkoztam egy Sony FDR-AX53 videókamerával, és elsőre tetszetős is volt.A pontosabb elképzelésem annyi, hogy szeretnék egy állványt is beszerezni hozzá, hogy stabil legyen a kép és egy mikrofont is, bár nemtudom hogy az ilyen kameráknak milyen a mikrofonjuk, milyen a hangzásuk, de a videó hangját azzal venném fel ezért szeretnék majd egyet rászerelni ha rossz minőségű, csak nemtudom hogy milyen videókamerákhoz milyen mikrofont,állványt lehet rászerelni, illetve hogy minden kamerához külön van-e a kiegészítő. Felbontásba 4K vagy FullHD jöhet szóba, bár a 4K-t jobban preferálom, nyilván az drágább is ezért a FullHD is jó. Sok videózási tapasztalatom sajnos nincs jó videókamera hiányában(ezért is szeretnék egy jót beszerezni amivel megvalósíthatom az ötleteimet), de szeretnék komolyabb kisfilmeket vagy akár timelaps-eket is készíteni(nemtudom hogy timelapse-hez megint más kamera kell-e). A szerkesztéshez már jobban értek, szóval azzal nem lesz gond.
2017. szept. 10. 17:26
 7/18 anonim ***** válasza:

Ez a kamera ott vérzik el számomra, hogy 1/2.5"-ös a szenzor mérete. Bár most nem vagyok odahaza, hogy tesztvideókat nézzek róla, de ha már Sony, akkor talán az RX10 a fix 2.8-as fényerejével és az 1"-os szenzorával jobb választás lehet, de akkor bukod a 4K-át.

A GH4 4/3-as szenzorával még így sem tudnak versenyezni.

2017. szept. 10. 18:15
 8/18 anonim ***** válasza:

Egy Canon EOS 700D-t vennék, arra rá lehet tenni az ML firmware-t.

A maradék pénzből (olyan sok nem marad), vennék egy jó gimballt.

Ezzel már el lehet indulni.

2017. szept. 10. 23:44
 9/18 anonim ***** válasza:

A videomakerákkal az a gond, hogy nem igazán lehet filmes effektekkel élni.

Jellemzően minden éles lesz a fél kilométerre rélvő háttérig beleértve, a filmes hatás egyik igen jellemző vonása pedig, hogy lehet játszani a mélység élességgel. Erre vDSLR-ek és drága videokamerák képesek, nem véletlen, hogy mindenki akinek nincs pénze milliós kamerákra, az manapság DSLR-rel nyomul.

Ezekkel meg tudod tenni, hogy nem a zoom segítségével fókuszálsz (ami ugye nem túl elegáns dolog, ha filmes hatást akarsz), hanem a mélységélesség segítségével. Például mikor egyik beszélőről a másikra vált a fókusz anélkül, hogy a perspektíva változna, vagy ugyanez, amikor a háttérről lassan átváltasz a témára.

2017. szept. 10. 23:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Mert egyébként mi a különbség egy videókamera és egy fényképezőgép között? Pl én írtam a Sony FDR-AX33-at, és néztem a Panasonic GH4-et is, aminek szebb képe is van. Valaki felvilágosítana?
2017. szept. 11. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!