Legális, ha egy kamerás drónt reptetnek a saját telkem felett? Hogyan tudnék védekezni ellene?
Vedd fel kamerával a drónt, meg hogy kié és feljelentheted rendőrség lefoglalja a drónt.
ha felvételt készített rólad akkor meg szépen megy a bíróságra,
Kárt ne tegyél az eszközében, mert 1 Te jöhetsz ki jogilag rosszul belőle 2 nem biztos, hogy olcsó a szerkezet (pl saját építésű vagy dji), és akkor nem keveset fizethetsz.
Két másik kérdés: Biztos vagy benne, hogy kamerás? Ha igen, téged filmez?
Ezeket azért kérdezem, mert van némi tapasztalatom drónozásban, tehát nem támadásnak szántam a kérdéseket. :)
Ugyanolyan birtokháborító, mint a betörő.
Jogilag, tehát lelőheted;)
Amúgy, magyar ember kézzel-lábbal meg tudja értetni magát;)
Odaállsz mellé és mutatsz a drónra és egy golyószórót imitálsz arra...ezt egy hüle is megérti:DDD
Na már megint a birtokháborítás...
A telek a tiéd. De ahol a tereptárgyak véget érnek, ott kezdődik a légtér. Az pedig az állami tulajdon. Miért, az utasszállító gép pilótája tőled kér engedélyt hogy áthaladhat-e a telked fölött?
Ledobni meg ilyesmit nem nagyon kellene, mert valóban akár több százezres gép is lehet, és egy jó ügyvéd elintézi, hogy te gyere ki belőle rosszul.
Inkább a kölyök szüleivel beszélj, hogy féltek h ráesik valakire vagy valamire, szóval ne itt repüljenek.
Ezt a kamerázós témát meg nem értem. A facebookon éljük az életünket, a városban tucatnyi térfigyelő előtt sétálunk, mindem ATM képet készít rólunk, minden nagyáruház, uszoda, sportcsarnok, bank, a munkahelyünk be van kamerázva. És mégis a legnagyobb gondot a szomszéd tizenéves jelenti, aki amúgy a falra kenheti a felvételeit mert a kutyát se érdekli? Szerintem max a következő repülésig tartja meg a képeket, utána ráveszi az új anyagot.
# 7
Akkor a gyerek megsérti az állam légterét buta soraidat értelmezve, akkor ők lelőhetik:DDDDDDDD
Mellesleg balesetveszélyes és gondatlanság lakott terület felett, ilyen sz@rokat röptetni, így már magában ezért bírságolható a kis töki és családja.
Ebből kifolyólag egy veszélyhelyzetben lévő birtokos a saját területén megelőzést foganatosíthat.
A repülők meg jelentősen magasabban vannak...szóval, buta példa.
# 6
Lelőheted a betörőt birtokodon...több fegyvernek látszó tárggyal közelített felém támadó mozdulatokkal...a szürkületben-félhomályban így látszott és felszólításokra sem távozott, életem féltettem...bumm;)
A drónt...elszabadult és féltettem a gyerekemet, ezért "letöröltem"...ezek a rádiós vackok, olyan könnyen megzavarodnak és lakott területen...ejnye.
Valamilyen módon le kell szedni, bármi áron. Aztán feljelenteni.
Ha kamerás drón, akkor a berepüléssel elkövette a jogosulatlan adatkezelést, itt az adatvédelmi hatóság állásfoglalása:
Aki meg jogászkodni akar, próbálja meg kiszedni ebből, mit lehet legálisan és mit nem:
[link] (gyakorlatilag szinte semmit)
SZóval ha a drón nehezebb 250 grammnál (már nem játék), akkor engedély kell hozzá, stb. Ha nincs, be lehet jelenteni a lágiközlekedési hatóságnak, lefoglalják, az illetőt megbírságolják, stb... csak annyi az egésszel a macera, hogy nincs ember, aki végigcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!