Ha van egy saját blogom, ahol folyamatosan 100%-ig saját bejegyzéseket teszek közzé, és más blogok ellopják (lemásolják, és berakják a saját blogukra) az ellen tudok védekezni valahogy ha nincs levédetve?
Nem akarok jogi procedúrát,sem feljelentéseket. Viszont azért "megfenyegetni" jó lenne a másik blog tulajdonosát, hátha megijedne és befejezné, vagy visszább venne ebből.
Például, ha azt mondom, hogy ennek akár jogi következménye is lehet, annak lenne alapja ha nincs levédetve a blogom?
Ha nem keres vele pénzt, akkor lehet tenni valamit?
Olyankor "le kell nyelni a békát" vagy akkor is vannak lehetőségek?
Harcolhatsz, de nincs miért. Én ugyanezt végigéltem és egy idő után már nem érdekel (nálam, egy 10-szer nézettebb blog volt a csenő).
Ezt teheted:
1, ha irományaid vannak akkor nem szövegbe rakod ki hanem kép fájlba és középre egy vízjelet raksz, amit nem lehet annyira észrevenni, de nagyon sok idő leszedni. Ha már lop, akkor izzadjon a görény! (persze ezt képeknél is meg lehet oldani.
2, jobb klikk kattintás védelem (ezzel még találatod is lesz google-n)
3, Én kiraktam egy blogbejegyzésbe hogy "Kedves XY oldal, remélem ezt a bejegyzést is el fogod lopni"
A fenyegetést pedig azonnal felejtsd el, hülyét csinálsz magadból, és azzal nem mész semmire. A feljelentéssel pedig csak kiröhögteted magad a rendőrségen, amíg nincs haszon a lopott terméken nem dokat fognak törődni vele. A reklámok pedig kattintásként kb 0,002 Ft-ot jövedelmez (hasra ütött értrék)
A blogot magad miatt vezesd, ne az olvasók miatt, azok "nem sokat érnek". Olyanok mint a rossz drogosok, teljesen mindegy nekik hogy kitől kapják az anyagot (csak jó legyen).
A blogommal nem akarok pénzt keresni, reklám sincs rajta, de egyszerűen idegesít, hogy más oldalak szó szerint lelopják, és még úgy állítják be a cikk végén, mintha tőlük származna.
Köszönöm a válaszokat!
Már próbáltuk, vannak programok amelyek ezt helyettesítik.
Esetleg arra gondoltunk, hogy a jövőben JPEG formátumban töltjük fel a bejegyzéseket, és vízjellel látjuk el. :)
Ami kikerül a netre, azt el is lehet lopni.
A jpg egy lehetőség(a jpg-ből is ki lehet lopni a szöveget, akár online is [link] ), de van sok hátránya.
Különböző felbontású monitorokon, kijelzőn nem egyformán olvasható (pl. fullHD monitor vs 400x800 telefon, tablet).
A google keresőmotorja a jpg-re írt szövegben nem keress, ezáltal kevesebb olvasó talál rá az oldaladra.
Inkább a szövegben alkalmaz utalásokat a blog nevére, előző bejegyzésekre linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!