Melyik objektívet vegyem Canon 700D-hez?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben elkezdett komolyabban érdekelni a fényképezés, bár eddig csak a telefonos oldalról próbálkoztam, de elhatároztam hogy benevezek egy fényképezőgépre is, ami kicsit "komolyabb"-nak mondható, azaz lehet is kezdeni vele valamit. A választásom a 700D-re esett, viszont az objektívekkel annyira nem vagyok tisztában, melyiket érné meg leginkább, és miért...

18-55mm -es objektívet önmagában kizárnám, akkor már helyette a 18-135mm-t választanám, VAGY jobban megérné 2 külön objektívvel megvenni egy "csomagban"? A 2 objektív: 18-55mm és 55-220mm. A 2 obis csomag árban ugyanott van, mint ha a 18-135-öst venném. Melyiket érné meg jobban, és pontosan mekkora különbség volna? Kicsit részletesebb leírást tudna valaki adni?

2017. júl. 1. 20:20
 1/2 anonim ***** válasza:

55-220 nincs, csak 250.

Mindhárom objektív olcsó, belépő szintű cucc, nem lehet tőlük nagy csodát várni, de nem is használhatatlanok, sőt az 55-250 egészen kellemes darab.

Az, hogy melyiket veszed sokban függ attól, hogy mire, és hogyan akarod használni a gépet.

Ha kell a 135mm feletti terület, akkor nem kérdés, az 55-250-es csomagot kell megvenned. Ha inkább szeretnél cserélgetés nélkül mindent egy üveggel megoldani, és nem nagyon kell tele (nem akarod cipelni), akkor a 18-135-ös a jó választás.

Egyébként 18-55-ös tartományban egy leheletnyivel jobb a 18-135-ös, mitn a 18-55, de nem ordító a különbség.

Az is kérdés, hogy mennyire fontos a minőség, mennyire akarsz például képkivágásokkal, nagy méretű képekkel dogozni, mert arra leginkább egyik sem :)

Én első körben megvenném a helyedben a két alap objektív valamelyikét, és később vennék egy jobb minőségű kistelét, ha tényleg szükség van rá.

2017. júl. 1. 23:43
 2/2 anonim ***** válasza:

jah, most olvasom, hogy árban ugyanott vannak.

A 18-55 melyik változata? Ezzel néha trükköznek csomagokban, de ha az IS STM, akkor a 2. csomagot venném, ha csak nem kifejezetten sétálós, nyaraláson fotózós gépnek kell, ahol előny, hogy nem kell csereberélni

2017. júl. 1. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!