Canon vagy Nikon fényképezőgép kezdésnek? (Többi lent)
Kompakt fényképezőgépem van jelenleg. Hobby szinten kezdtem el fotózni. A kompakt gépet nagyon-nagyon kinőttem.
Lépni szeretnék egy komolyabb szintre. És vásárolnék komolyabb gépet. De nem tudom melyik lenne a legjobb választás.
Nézegettem, olvasgattam már a Nikonról és Canonról, szűkíteni tudtam a választási lehetőségeket, de még így is nehéz választás lesz...
Kezdésként Nikon D5300 vagy Canon 700D/600D? (18mm—100mm+)
Esetleg más?
Mindenfélét fényképezek(természet, sport, állatok, emberek stb.), videókat is szoktam csinálni.
Keret: 300.000 Ft alatt
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki mindkettőt.
Amelyik neked jobban kézreáll.
Videoban a Canon kicsit jobb.
Csak az alapján lehet dönteni a Canon és a Nikon között, hogy neked melyiknek tetszik jobban a dizájnja, esetleg melyik név hangzik vonzóbban. Se tudásban, se árban nem különböznek. És erről tényleg csak fanatikus vitákat lehet lefolytatni. Annyival számolj, hogy ez egy viszinylag hosszú távú elköteleződés, a kompatibilis optikák miatt... Én például Nikont használok, nekem a döntő szempont az volt, hogy a Nikon 60 éve ugyanazt a bajonettet használja, így nem kell adapterezgetni régi optikák használatáért.
De szerintem menj el egy boltba, ahol ki lehet próbálni ezeket a gépeket, és amelyik jobban bejön... Szinte csak érzelmi döntést lehet hozni.
Nikon D5300-ra esett a választásom
Próbálgattam más-más objektívvel is
55-200mm objektív szerintem nekem pont jó lenne, azzal tényleg sok mindent tudnék fotózni.
És akkor egyenlőre elég lesz egy objektív.
Szerintetek?
Canon árban, Nikon gyártási minőségben.
(Nikonos vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!