Univerzális 55 mm-es obi napellenző ugye jó 18-55 mm-s Nikkor obihoz?

Figyelt kérdés
18-55 mm Nikkor obim van, ehhez szeretnék napellenzőt. Polaroid univerzális 55 mm-s napellenző jó hozzá, ugye?
2017. jún. 30. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
A napellenzőt nem a gyújtótávolságra szokás rögzíteni...
2017. jún. 30. 11:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem értem.. Akkor mégis mekkora napellenző kéne nekem? Nikon D5300-am van, 18-55 mm AF-P Nikkor obival. Úgy tudtam, hogy az obi legvégéhez kell rögzíteni a napellenzőt?
2017. jún. 30. 11:58
 3/8 A kérdező kommentje:
A szűrőtoldalék méretet kell akkor nézni? Az is 55 mm...
2017. jún. 30. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Napellenzőt elvileg minden objektívhez saját méretre gyártanak, és kívülről lehet rájuk felcsattintani. Ha a gyári Nikon túl drága, akkor találsz eBay-en utángyártottat az adott tipusra fillérekért - és így a szűrőmenet is szabadon marad.

Mellesleg - bár sosem használtam Nikont - úgy rémlik, a kitobijaik 52 mm-es szűrőmenettel rendelkeznek. Biztos vagy te az 55-ben?

2017. jún. 30. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Az objektív elején van egy áthúzott o betű, meg egy szám, na az kell neked.
2017. jún. 30. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Dehogy kell az neki. A használati utasításból kikeresi az objektívre való napellenző típusát, arra rákeres ebay-en, és ami Kínából érkezik, na az kell neki.
2017. júl. 1. 06:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi már megtaláltam, igen 55 mm van rá írva, bár sokaknak 52 mm van ahogy olvastam. Polaroid ellenzőt veszek, nincs időm kivárni mire ebayről vagy aliról ide ér.
2017. júl. 1. 09:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy a könyvében nem volt benne semmi napellenzőről, csak pár sor arról hogy milyen szűrő nem jó rá (csak körkörös polárszűrő jó rá, a lineáris nem)
2017. júl. 1. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!