Nikon d750-es fényképezőt szeretnék venni hamarosan Nikon AF-S Nikkor 50mm f1.4 G objektívvel, aki használta már ezt a párosítást hogy vált be neki?
Szerintem ha ez az első géped jobban járnál egy olcsóbbal, és aztán ha már csinálod, akkor tudni fogod merre szeretnél menni (én például az első dslr-nél döntöttem el, hogy jobb egy mirrorless számomra, mivel utáltam, hogy nem tudom mindenhová magammal vinni)
Az 50-est egyébként szinte mindenki nagyon jó kezdőnek tartja, mert kipróbálod a fixet, szépen belefér azért még minden, és kicsi.
Ha csak portréra szeretnéd használni és biztosan tudod, mit akarsz, akkor én 70-100 közötti objektívet választanék elsőnek, az szépen "besűríti" az arcot, de még mindig ad elég rugalmasságot hogy kísérletezz.
A különbség itt szépen be van mutatva: [link]
Az első gépem egy Nikon D3000 ezen gyakoroltam. két objektív is van hozzá AF-S nikkor 18-55 mm 1:3,5-5,6g ezt hozzá adták és egy AF-S 55-300mm 4,5-5,6 nikkor ez meg úti fotózáshoz lett meg véve.
Mindenképpen azt a gépvázat veszem meg amit kinéztem, de ha úgy gondolod tanulásra jobb egy olcsóbb kategóriás objektív rugalmas vagyok. :)
Mit szólnál mondjuk egy M42-es átalakítóhoz és régi manuális objektívekhez? Elveszíted ugyan a sok kényelmes automatikát, de cserébe 10.000 forintért kapsz nagyon jó lencséket, amikkel lehet kísérletezni.
Én nem 50-est választanék ha portrézni szeretnék, hanem 85-öst legalább.
A portré szó nem korlátoz miliméterre mert lehet egész alakos, mell és arc típus is... Szóval az 50es ugyan úgy jó mint a 85ös csak nem ugyan olyan távolságból fogob meglőni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!