Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon d750-es fényképezőt...

Nikon d750-es fényképezőt szeretnék venni hamarosan Nikon AF-S Nikkor 50mm f1.4 G objektívvel, aki használta már ezt a párosítást hogy vált be neki?

Figyelt kérdés
Már kacérkodom egy ideje a gondolattal hogy komolyabban foglalkozzak a fotózással és megérett az elhatározás. Elsősorban a portré fotózás érdekel ezért választottam ezt a obit. Vélemények? Jó tanácsok esetleg?
2017. márc. 11. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ez az első géped jobban járnál egy olcsóbbal, és aztán ha már csinálod, akkor tudni fogod merre szeretnél menni (én például az első dslr-nél döntöttem el, hogy jobb egy mirrorless számomra, mivel utáltam, hogy nem tudom mindenhová magammal vinni)

Az 50-est egyébként szinte mindenki nagyon jó kezdőnek tartja, mert kipróbálod a fixet, szépen belefér azért még minden, és kicsi.

Ha csak portréra szeretnéd használni és biztosan tudod, mit akarsz, akkor én 70-100 közötti objektívet választanék elsőnek, az szépen "besűríti" az arcot, de még mindig ad elég rugalmasságot hogy kísérletezz.

A különbség itt szépen be van mutatva: [link]

2017. márc. 11. 11:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Az első gépem egy Nikon D3000 ezen gyakoroltam. két objektív is van hozzá AF-S nikkor 18-55 mm 1:3,5-5,6g ezt hozzá adták és egy AF-S 55-300mm 4,5-5,6 nikkor ez meg úti fotózáshoz lett meg véve.

Mindenképpen azt a gépvázat veszem meg amit kinéztem, de ha úgy gondolod tanulásra jobb egy olcsóbb kategóriás objektív rugalmas vagyok. :)

2017. márc. 11. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Mit szólnál mondjuk egy M42-es átalakítóhoz és régi manuális objektívekhez? Elveszíted ugyan a sok kényelmes automatikát, de cserébe 10.000 forintért kapsz nagyon jó lencséket, amikkel lehet kísérletezni.

Én nem 50-est választanék ha portrézni szeretnék, hanem 85-öst legalább.

2017. márc. 12. 09:19
 4/4 ThodEE GoD ***** válasza:

A portré szó nem korlátoz miliméterre mert lehet egész alakos, mell és arc típus is... Szóval az 50es ugyan úgy jó mint a 85ös csak nem ugyan olyan távolságból fogob meglőni ;)

https://www.youtube.com/watch?v=k1iO7nkqe0U

2017. márc. 12. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!