Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nagyon régi, középérintkezős...

Nagyon régi, középérintkezős manuális vakukat hogy lehet elsütni?

Figyelt kérdés
Digitális vázra természetesen nem tehetem fel mert "szétvágja" az elektronikát. Ezen kívül valamilyen megoldás?
2017. jún. 14. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért vágná szét az elektronikát?
2017. jún. 14. 13:41
 2/4 anonim ***** válasza:

"Digitális vázra természetesen nem tehetem fel "

Digitális vázra természetesen fel lehet tenni egy régi vakut is, de nem árt tájékozódni előtte.

Kapcsold be a vakut, töltődjön fel, és multiméterrel mérj rá a talppérintezőkre. Ha 1-200 V, akkor ne használd modern, elektronikus gépen. Ha 6-12 V, akkor lehet használni. Volt (van?) 1-2 tipus, ami kicsit magasabb vaku talpfeszt is kezelt, pl. 50 V, ennek majd utánaguglizgatsz. Mindettől függetlenül természetesen mindent saját felelősségre :)

2017. jún. 14. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Én nem tenném fel a gépre, nem kísérleteznék vele, viszont nekem is van egy régi vakum amihez vettem az optiform kft.-től egy slave adaptert: SUNPAK DSU-01-et.

Odahaza szoktam használni családi fotózáshoz.

Oldalról, állványról használom, működik, és sokat dob a képek minőségén.

Akciósan itt megveheted:

[link]

2017. jún. 14. 21:02
 4/4 anonim válasza:
Tudom ajánlani hogy használj hozzá triggert. Van több fajtája is ennek a vaku kioldónak. Vezetékes, rádiós vagy amit én vettem beépített fény szenzoros. Így második vakunak használom, amikor villan a fő vaku, az beindítja a régit. A trigger aljába beletekertem egy apró tripodot és bárhol megáll.
2017. aug. 3. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!