Hogyan állítsak fókuszt régi manuális obival DSLR-en?
Sok képem fókuszálatlan. Van, hogy csak kb minden tizedik kép lesz jó.
Helios 44m-ről lenne szó.
Ugye elég kicsi a mélységélesség egy ilyen obinál, talán emiatt nem nagyon akar sikerülni, meg mert kezdő vagyok :D De az eredeti vázán, egy Zeniten sokkal könnyebben eltaláltam az élességet. De azon beraszteresedik a keresőben a kép ha nem a jó fókusz és ez elég sokat segített.
Remélem arra azért rájöttél hogy a fókuszáló gyűrűt kell tekergetni.
Amúgy a jobb gépeken van olyan funkció, hogy élességállítás esetén kinagyítja a képet a kijelzőn és akkor könnyebben be tudod lőni az élességet. Ezt a menüben lehet beállítani ha van ilyen lehetőség.
Mi okot adtaam rá, hogy azt feltételezd, hogy nem tudom mire való a fókuszgyűrű? Ennyire nem vagyok kezdő :D
A nagyítást megnézem, köszi!
Bocs miatta!
nem tudtam nem lecsapni a labdát :)))))
Az én gépem esetében ezt MF segédnek vagy MF assist-nak hívják
(ManualFocus)
Mivel genyó voltam kikerestem bár a használati utasítás a CDn található leírásra hivatkozik, itt egy videó
https://www.youtube.com/watch?v=VcLOjotVOIw
Nem tudom hogy ez működik e teljesen mezei manuál obira de reméljük. Mindenesetre a használati utasítás jóformán tabuként kezeli.
A Range finder-t kell bekapcsolni a menüben (aminek tartomány kereső vagy (élességi)távolságkereső lehet a magyar fordítása) és ezután manuális fókuszálás esetén egy kirajzolt 0-hoz képest megjelenített vonalkákkal ábrázolja fókusz helyzetét az ideálishoz képest
Akkor éles amikor a 0 két oldalán 1-1 vonalka jelenik meg.
A videón 4:00-nál kezdődik a nagy lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!