DSLR fényképező esetében is ilyen a kép?
Verőfényes időben a távoli témák (többnyire fák, illetve a növényzet, de más is) kb. úgy néznek ki a képen még 100-as iso mellett is, mint egy kompakt géppel készült kép, mosott, életlen, foltos, nem tudom melyik a jó szó rá. Bár nem csak erős napsütésben, néha felhős, de elegendő fénymennyiségű időben is ilyen, de csak a távolabbi témák, közeliekkel nincs gond, azok élesek, részletgazdagok.
Ez a levegő vibrálásától van, vagy a kemény fény-árnyék határok mossák el a képet, vagy miért van ez?
Eleinte azt hittem a 200-as iso miatt van, lejjebb vettem 100-ra, de így is ugyanaz a helyzet.
Nikon D80 + 28-70 3.5-4.5 az objektív.
"Bocs, de raw + basic a beállítás, azért nem kell mindenkit vérpistike fotografinak titulálni."
Nem tudom ki vagy. Nem tudom hülye vagy-e vagy okos. Nem tudom mit tudsz és mit nem. Nem tudom mit gondolsz.
Azt látom amit leírtál! Olvasd el Te is! :)
"de csak a távolabbi témák, közeliekkel nincs gond"
Hogyan hasonlítod össze?
"mert faststone-al néztem meg a raw fájlokat, de az meg egy jpeg előnézetet hoz létre alapból"
Frászt, azt a kamera hozza létre és pakolja bele a raw-ba. Amatőr hiba. Hogy is volt azzal a vérpistikézéssel, vérkérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!