Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » DSLR fényképező esetében is...

DSLR fényképező esetében is ilyen a kép?

Figyelt kérdés

Verőfényes időben a távoli témák (többnyire fák, illetve a növényzet, de más is) kb. úgy néznek ki a képen még 100-as iso mellett is, mint egy kompakt géppel készült kép, mosott, életlen, foltos, nem tudom melyik a jó szó rá. Bár nem csak erős napsütésben, néha felhős, de elegendő fénymennyiségű időben is ilyen, de csak a távolabbi témák, közeliekkel nincs gond, azok élesek, részletgazdagok.

Ez a levegő vibrálásától van, vagy a kemény fény-árnyék határok mossák el a képet, vagy miért van ez?

Eleinte azt hittem a 200-as iso miatt van, lejjebb vettem 100-ra, de így is ugyanaz a helyzet.

Nikon D80 + 28-70 3.5-4.5 az objektív.

2017. máj. 26. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Az egy 2006-os gép, nem csoda, hogy nem olyan király a képminőség, nagyon sokat fejlődtek azóta a szenzorok és a képfeldogozó eljárások is.
2017. máj. 26. 17:01
 2/10 Szirty ***** válasza:
Vagy túl nagyra állítottad a JPG tömörítési rátát :)
2017. máj. 26. 18:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Bocs, de raw + basic a beállítás, azért nem kell mindenkit vérpistike fotografinak titulálni. Csak érdekelne hogy miért és mi okozza ezt a "problémát".
2017. máj. 26. 18:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Szép, hogy a segítőszándékū kérdezőt így legorombítod, én már nem is merem megkérdezni, hogy mi a rák penészes fülcimpájáért nem teszel fel egy képet, amin látnánk is, mi a gond.
2017. máj. 26. 18:43
 5/10 Szirty ***** válasza:

"Bocs, de raw + basic a beállítás, azért nem kell mindenkit vérpistike fotografinak titulálni."

Nem tudom ki vagy. Nem tudom hülye vagy-e vagy okos. Nem tudom mit tudsz és mit nem. Nem tudom mit gondolsz.

Azt látom amit leírtál! Olvasd el Te is! :)

2017. máj. 26. 18:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem bántásként válaszoltam így, csak úgy hatott ez a jpeg tömörítési ráta, mintha egyből le lettem volna szólva, hogy csak egy kezdő tudatlan vagyok, aki a jpg-t se tudja kezelni, de ez nem így van, pont ezért nem értem, hogy a raw fájloknál is hogy lehet hogy ilyen mosottas?
2017. máj. 26. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Milyen? Példa?
2017. máj. 26. 22:00
 8/10 A kérdező kommentje:
De lehet egyébként mégiscsak ez a jpeg téma lehet a ludas, mert faststone-al néztem meg a raw fájlokat, de az meg egy jpeg előnézetet hoz létre alapból, és én azt látom, nem magát a nyers fájlt. Rawtherapee-ben nézve már másabb a helyzet, de ott se mindig az igazi.
2017. máj. 27. 12:07
 9/10 anonim ***** válasza:

"de csak a távolabbi témák, közeliekkel nincs gond"

Hogyan hasonlítod össze?

2017. máj. 27. 20:48
 10/10 anonim ***** válasza:

"mert faststone-al néztem meg a raw fájlokat, de az meg egy jpeg előnézetet hoz létre alapból"

Frászt, azt a kamera hozza létre és pakolja bele a raw-ba. Amatőr hiba. Hogy is volt azzal a vérpistikézéssel, vérkérdező?

2017. máj. 27. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!