Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképező gépet...

Milyen fényképező gépet kellene vennem? Többi lent.

Figyelt kérdés
Jövő áprilisban utazok és szeretném megörökíteni minőségben az utazást. Főként tájat, utca képeket fényképeznék, nappal és éjszaka is. Ilyen felhasználásra milyen gépet érdemes venni. Kompakt, brdige, MILC, DSLR? Az ár kb 100e-150e terjed amit szánok rá. Nem tudom leírtam e mindent, valószínűleg nem. A beállításokkal nincs problémám, van közel egy évem ami alatt megtanulhatom kezelni a gépet, szóval nem az a kategória érdekel ahol lenyomod a gombot és lesz amilyen lesz, jó az nekünk fajta. Ha valamilyen adat még szükséges leírom, köszönöm.

2017. ápr. 29. 15:04
 1/9 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy néha-néha videót is felkellene vele venni. Semmi nagy dolog, de egy 720p 60fps-sel nem lenne rossz. De ez nem főszempont
2017. ápr. 29. 15:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Egy 150 ezer HUFos gépen van olyan automatika hogy lenyomod a gombot és nem olyan lesz amilyen lesz hanem elég jó lesz.

Szerintem erre a célra egy MILC bőven megfelel 4/3"-os vagy APSC-s lapkával. De ha plusz objektívet s szeretnél hozzá akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlni

2017. ápr. 29. 15:56
 3/9 A kérdező kommentje:
MILC-ből néztem a Sony A5000/5100. Sajnos nem tudom, hogy az objektív milyen rajta. 16-50-es f 3.5-5.0, de ez nem mond nekem nagyon semmit, utána olvasva is csak szakszövegekben megfogalmazva láttam. Jó lenne ez a fent leírtakhoz?
2017. ápr. 29. 16:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Csak bele pislákoltam egy objektívtesztbe és nincs hanyatt esve az obitól a csávó. F3,5ös gyújtótávolságon is csak tűrhető de F5,6on borzasztó képet ad.

https://www.youtube.com/watch?v=AdSj1dxNY00

Másik lehetőség hogy veszel egy legegyszerűbb DSLRt (Canon 1300D) egy jobb obival.

2017. ápr. 29. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:

A Lumix G6ot 135000HUFért árulták még pár hónapja de már nincs. A nem rossz választás ebben a kategóriában.

Szerintem nézd meg a Canon 1300Dt a jobbik kit objektívvel.

2017. ápr. 29. 17:29
 6/9 A kérdező kommentje:
A Canonnál a 18-55-ös objektívre gondoltál?
2017. ápr. 29. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Vigyázz kétféle van belőle a drágábbat érdemes megvenni de majd jön valaki aki ért a Canonokhoz...

De azt hozzáteszem, hogy ennek a Canonnak nincsen pl. kihajtható kijelzője és ha minden igaz intelligens fókusz segédje sem (sok minden más között)

Egy 150 ezres milc már tudja ezeket többnyire

2017. ápr. 29. 23:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Ilyen kihajtható kijelző meg hasonlók nem is nagyon kellenek. Amire rájöttem, hogy a 10~50~-es objektívek kellenek mert ha jól értettem ezek valók város fényképezésre. A Sony objektívnek én is utána néztem, valaki jót mondott rá, valaki nem, igazából nem tudom róla eldönteni, hogy akkor most milyen.
2017. ápr. 30. 15:11
 9/9 anonim ***** válasza:

én akkor erről a felszerelésről nézegetnék teszteket:

[link]

egy jobb minőségű kit obival és egy 50mm es fényerős objektívvel adják ennyiért

2017. ápr. 30. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!