BTzone509 kérdése:

Mit gondoltok a kepeimrol?

Figyelt kérdés

Csatolok egy parat:)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. máj. 16. 22:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Úgy látom, szereted az elmosott fényeket a háttérben. Összessségében nem esélytelen a dolog, de még sok fejlődés szükséges.

Az első kép nagyon sötét, az arc szinte már csak egy zajhalmaz. A színvilág jó, de így nekem az jön le, hogy a fotós nem tudja használni a vakut.

A kettes aranyos, de a lány arca homályos, számomra alulexponált, és furán van megvágva.

A hármas nálam a legjobb, nekem tetszik a póz, jók a színek, de megint csak: fény!! Ha ez portré, az arc nem tűnhet el a zajban.

A négyes átlagkép, mindenki lő ilyet az élete során, ha foglalkozik fotózással. Köztük én is lőttem ilyet, akkor szupernek tartottam, ma már átlagos.

Az utolsó megint aranyos, jó az arckifejezés, de megint a vágás betesz neki. Az a kis darab a kezéből zavaró, talán kicsit sok az üres tér a képen.

Alapjában azt ajánlanám, hogy kezd el vakut használni. Egyszer azt olvastam, hogy a legtöbb fotós, aki azt állítja, hogy neki a természetes fény tetszik, egyszerűen nem tudja használni a vakut. Van benne igazság. Én is ilyen voltam. Ebből lesznek ezek az árnyékos, zajos, sötét arcok. Egy portrénak az a lényege, hogy az ember legyen a középpontban.

Megfelelő vakuhasználatnál fel sem tűnik, hogy vakuval csináltad a képet.

Hajrá!

2017. máj. 21. 14:41
 22/22 A kérdező kommentje:
Egyaltalan nem hasznaltam vakut igen:(
2017. máj. 22. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!