Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik objektívet válasszam,50...

Melyik objektívet válasszam,50 vagy 85mm?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Nemrég (2 hónapja) vettem DSLR fényképezőgépet és szeretnék a kit obi mellé még egyet. Vegyesen szeretnék portrékat, rendezvényeket fotózni (koncertek főleg) illetve sportot majd, de arra az egyik kinézett sem optimális. Fix objektívet szeretnék egyenlőre. Két lehetőség van, a Canon 50mm 1.4 és a Canon 85mm 1.8, jelenleg csak az egyikre van keret a kettő közül. Az lenne a kérdésem hogy a fentiek alapján melyiket ajánlanátok?

A kit objektív 18-135 3.5-5.6 USM.

Valamikorra a távoli jövőbe tervben van egy Tamron 70-200 2.8 is, de az nem mostanában lesz.

2017. máj. 8. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Portrét kiről? Nem értem én ezt, mindenki portré meg portré. Van vagy 30 lányismerősöd, egyik a barátnőd/feleséged és még hagyja is hogy más csajokat fotózgass? Vagy leszólítasz az utcán minden harmadik embert hogy te portrézni akarsz?
2017. máj. 8. 18:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Én az 50 miliset venném, gondolom APS-C géped van, azon szerintem már nagyon tele a 85mm. Meg az 50-es fényerősebb is.
2017. máj. 8. 20:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem az előszobaszekrényben akarsz portrézni, akkor a 85-ös. Igen kevés sporthoz mehetsz annyira közel, hogy az 50-esnek értelme legyen.
2017. máj. 9. 15:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam. Sportra majd a lent említett Tamront vagy pedig a 70-300-as Tamront tervezem beszerezni. Az utóbbival viszont az a gond, hogy kevésbé fényes így beltérben nem tudom mennyire lehetne használni.
2017. máj. 9. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!